Amira Medunjanin uoči velikog koncerta u Areni Zagreb publici otkrila novu pjesmu
7. lipnja 2023.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Amira Medunjanin uoči velikog koncerta u Areni Zagreb publici otkrila novu pjesmu

Glazbena diva Amira Medunjanin je uoči velikog koncerta u Areni Zagreb 8. lipnja publici poklonila novu pjesmu “Kada bi bila”. Tekst potpisuje Amer Čanković (Helem Nejse), glazbu Antonio Vrbički, dok s njim aranžman potpisuje Amira Medunjanin. Pjesma će se naći na njezinu novom albumu, a miks i master je radio Nikša Bratoš.

Prije nekoliko tjedana Amira je najavila goste za koncert naziva “Gdje pjesme nose ljudska lica” uz suradnju Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Jurice Petrača u Areni Zagreb 8. lipnja. Antonio Vrbički Amiru će pratiti na harmonici, Boško Jović na gitari, a Mario Rašić na basu. Osim njih, na pozornici će joj se pridružiti kantautorica Lu Jakelić i violinist Matej Mihaljević.

Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Od prvog studijskog albuma “Rosa” iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin.

Već uveliko poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday. Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje. Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene, Cappella Amsterdam, i mnogobrojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na World Music sceni.

Ulaznice za ovo jedinstveno koncertno druženje nabavite putem sustava Entrio.

Foto: Amina Hodžić