Hrvatski Cortex Thrill upravo se vratio s belgijanskog Legacy Festivala na krilima novog izdanja “Dualism II (Yang)”
14. lipnja 2023.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Hrvatski Cortex Thrill upravo se vratio s belgijanskog Legacy Festivala na krilima novog izdanja “Dualism II (Yang)”

U Molu u Belgiji održan je još jedan festival elektroničke glazbe, Legacy Festival, koji je i ovoga puta imao hrvatske predstavnike, jedne od pionira elektronike u nas, Cortex Thrill.

Ivo T. Montina i Robert Grizilo družili su se s poznatima imenima svjetske elektroničke, kao što su Snap!, DJ Sash, Mauro Picotto, JAYDEE, DJ Fly, koji je i organizator Legay Festivalam, ali i dance scene, stoga su se vratili puni dojmova i lijepih vijesti.

Ivo T. Montina (Cortex Thrill) i Snap! (Foto: privatna arhiva Ive T. Montine)

Cortex Thrill, Nico Parisi i Mauro Picotto (Foto: privatna arhiva Ive T. Montine)

“Bilo je veliko zadovoljstvo družiti se s vrhunskim DJ-ima i izvođačima elektro glazbe. Što se atmosfere tiče, te zvijezde su izuzetno prijateljski raspoložene, imaju odličan smisao za humor i apsolutno su profesionalne kada je vrijeme za nastup i dogovorili smo dosta suradnji za iduću godinu i izdanja. Dogovorili smo remix za JAY DEE-ja, radit ćemo sa CJ Bollandom na singl, neki nastupi su mogući u sferi festivalske glazbe, a pri tome mislim na energični retro stlil s elementima melodic techna i trancea u novom ruhu s kvalitetnim groovom i atmosferom, jer to se sve više vraća u Europi”, rekao je Ivo i dodao kako Cortex Thrill trenutno radi dva glazbena stila, progressive house koji objavljuju za kultnu izdavačku kuću Bonzai Progressive, te retro/trance/club koji objavljuju za Bonzai Records, njihovu matičnu izdavačku kuću s kojom se cijela njihova priča i krenula.

Cortex Thrill i DJ Sash (Foto: privatna arhiva Ive T. Montine)

“Na samom festivalu je u oba dana bilo oko 27 000 posjetitelja i atmosfera je bila fantastična, kao i organizacija, od kvalitetnog ozvučenja, čistoće plaže, raznih ponuda i dobrog lineupa na 3 floora. Mi smo bili prisutni s Bonzai All Stars na Bonzai Records floru. Bili su tu i legendarni Snap! ‘Rhythm Is a Dancer’, ‘Ooops Up’, ‘The Power’ i drugi hitovi Snapa! obilježili su naše tinejdžerske dane i ostale u uhu sve ove godine. Iako se sastav mijenjao, stil koji su postavili ulazi u svaki atom tijela i nemoguće je ostati miran. Neopisiv je doživljaj biti između 10.000 rasplesanih posjetitelja – čak i oni koji su zakleti neplesači, na ovaj ritam plešu barem klimanjem glavom ili tapkanjem dlanom o nogu. Priznajem, iako slušam undeground i radim elektroniku, svima srce jače zakuca kad Penny Ford stane na podij – jednostavno, žena je super karizmatična i tu energiju s lakoćom preuzima na publiku. Moja generacija koja je tada slušala hip hop i elektroniku je odrasla na Snapu!, Kraftwerku i Prodigyu”, kaže Ivo koji na ovom festivalu nije sudjelovao samo kao glazbenik, već i kao dizajner.

Montina Design na Legacy Festival luksuznoj boci votke (Ivo Montina i Christian Pieters aka DJ Fly) (Foto: privatna arhiva Ive T. Montine)

Foto: privatna arhiva Ive T. Montine

“Imam mnogo snova i sada se jedan od njih ostvario: stvoriti dizajn vrijedan luksuzne robe. Veliko mi je zadovoljstvo da mogu reći da sam sudionik dizajna kolekcionarske boce 10 Years Legacy Festival Luxury Bottle, 0.7l! Prve boce su prodane za 2.000 eura svaka. U gotovo svim kulturama žuta boja predstavlja sunce, sreću i toplinu. S emocijama u srcu osmislili smo cijelu kampanju i uspješno napali ljude koji odaju istu energiju. Uz sve rasprodane ulaznice, preko 10.000 obožavatelja uživalo je u ritmovima najbolje elektro glazbe. Kao dizajner Legacy Festivala 2023., moram priznati, jedinstveno je iskustvo biti okružen sjajnim glazbenicima i naravno svim žutim jumbo plakatima . Montina Design sada radi dosta kampanja za evente po Belgiji i Njemačkoj. Prihvaćen je i vizual za Legacy Festival 2024 godine tako da je već i to najavljeno s LOYAL BIRD ulaznicama. Datum će biti 14 i 15. 6. 2024.”, ističe.

Foto: privatna arhiva Ive T. Montine

Cortex Thrill netom prije Legacy Festivala objavili su i novo izdanje, EP “Dualism II (Yang)” za Bonzai Progressive, a u pitanju je nasljednik “Dualism (Yin)” i vodi nas na doista čudesno putovanje. Poznati po svojim intrigantnim konceptualnim pjesmama koje otvaraju nove svjetove, njihov melodični zvuk otvara mjesta alternativnom razmišljanju, uranjajući nas u groove za nadrealno iskustvo. Dečkima se pridružuje legenda, Jon The Dentist, koji isporučuje dva izvanredna remiksa. JTD je dominirao 90-ima sa svojim zaštitnim znakom, oštrim zvukom uz pjesme poput “Baby Doca”. U novije vrijeme okrenuo se glatkijem, progresivnijem i tehnološki potaknutim grooveom s nekoliko izdanja za ovu etiketu.

Naslovna fotografija: Cortex Thrill, DJ Fly (organizator Legacy Festivala) i JAYDEE (privatna arhiva Ive T. Montine)