Prije Simply Red u Puli će nastupiti Marina Mårtensson
16. lipnja 2023.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Prije Simply Red u Puli će nastupiti Marina Mårtensson

Grupa Simply Red u sklopu svoje velike europske turneje stiže u Pulu, 21. lipnja 2023. godine. Opravdavajući status jedne od najvećih zvijezda glazbene scene objavili su ime predgrupe koja će zagrijati pulsku publiku pred njihov dugoočekivani nastup.

Riječ je o švedskoj kantautorici slovenskih korijena, Marini Mårtensson, koja će u elektro-akustičnom duo izdanju s Mariom Babojelićem osvojiti glazbene zaljubljenike svojim prepoznatljivim soul, pop i elektroničkim prizvukom. Vrata pulskog Amfiteatra za publiku se na dan koncerta otvaraju u 19 sati.

Očaravajući vokali Marine Mårtensson kreiraju zvučni pejzaž preuzimajući i najskrivenije kutke koncertnih dvorana. Njezina prisutnost u glazbenim pričama popraćena je gitarom, a dio je puta obostrane razmjene emocija s publikom. Umjetnica je to porijeklom iz Švedske i slovenskih korijena koja je, prelazeći glazbene granice, svojim glasom i pisanjem pjesama, 2018. udružila snage sa slovenskim avangardnim bendom Laibach. Zajedno su stvorili simfonije anđeoske tame u pjesmama poput “The Coming Race”, “The Future” i “The Engine of Survival”. Svojim debitantskim albumom „Fences“ osvojila je glazbenu scenu, a u pulskoj Areni Marina će predstaviti svoje autorske pjesme iz nadolazećeg glazbenog izdanja. Publiku njezinim nastupom očekuje putovanje u glazbene krajolike soula, popa i elektronskih ritmova u sinergiji sa zvučnim magom, Mariom Babojelićem, na električnoj gitari i sintisajzeru.

Europska turneja benda Simply Red sastoji se od 29 nastupa diljem 11 zemalja. Mick Hucknall tekstopisac je i predvodnik grupe Simply Red od samog početka 1985., uz neizostavnog dugogodišnjeg saksofonista Iana Kirkhama, koji je dio grupe još od 1986. Trenutačna postava nije se promijenila zadnjih dvadeset godina, a nova će turneja pokazati svu njihovu snagu i ono po čemu su prepoznatljivi na svjetskog glazbenoj sceni gotovo četiri desetljeća. U sklopu ljetnog dijela turneje, za svoje će najvjernije fanove izvesti neke od svojih najvećih hitova poput “Stars”, “Holding Back the Years”, “Fairground”, “Money’s Too Tight to Mention” i brojne druge.

Ulaznice za pulski koncert još uvijek se mogu osigurati na svim prodajnima mjestima Eventima kao i putem online sustava www.eventim.hr.