Singlom “Hardkor pank” beogradski bend Artan Lili približava se trećem studijskom albumu
30. lipnja 2023.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Singlom “Hardkor pank” beogradski bend Artan Lili približava se trećem studijskom albumu

Artan Lili, hrvatskoj publici dobro poznat beogradski noise-pop bend, od svog se pojavljivanja ustoličio kao jedno od najzanimljivijih imena regionalne glazbene scene.

Kroz desetljeće rada ova beogradska četvorka izrasla je u jedan od najkvalitetnijih i kreativno najprogresivnijih alter rock bendova ovog podneblja, koji je zasluženo prošao sve velike klubove festivale regije. Novi singl Artan Lilija, “Hardkor i pank” 9. je po redu s nadolazećeg 3. albuma, a nastao je u suradnji sa Zoranom Marinkovićem, frontmenom i pjevačem grupe Bjesovi, koji je ovom prilikom otpjevao prateće vokale. Sjajan videospot nastao je pod redateljskom palicom Miodraga Cicovića. Otkako je svjetlo dana ugledao prvi singl “Džoni” u studenom 2012. godine, Artan Lili je nesumnjivo najčešće spominjan sastav kada se priča o novim snagama na domaćoj i regionalnoj rock sceni.

Objavili su dva albuma – “Artan Lili” “New Deal” kojima su stasali u jedan od koncertno najaktivnijih sastava u regiji, a sve ove epitete u više su navrata potvrdili nastupima u regiji te u Lijepoj našoj. Artan Lili čini ustaljena postava Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubnjevi) i Ivan Skopulovič (gitara).

Foto: Braća Nadeždić