IZVJEŠĆE/FOTO: Zadrani uživali u glazbenoj terapiji Klinike Denisa Kataneca
1. srpnja 2023.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Zadrani uživali u glazbenoj terapiji Klinike Denisa Kataneca

Druga večer ovogodišnjeg, petog po redu KvartArt festivala protekla je u dobroj atmosferi uz zagrebačku Kliniku Denisa Kataneca.

Bend je oformljen oko osebujnog glazbenika koji posljednjih desetak godina plijeni pažnju svojim emocionalno nabijenim, intimističkim i instrospektivnim pjesmama ogrnutim u zanilmljivu mještavinu žanrova – od noisea, peihodeličnog avant-folka do popa i na trenutke eksperimentalne glazbe.

Bio je to premijerni nastup sjajne četvorke, koja diljem regije ima veliku fan bazu, pred zadarskom publikom.

Promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme nije uspjelo pomrsiti planove organizatora niti pokvariti ugođaj ljetne večeri i sjajne svirke koju su momci iz Klinike priredili u srcu Zadra za sve okupljene zaljubljenike u dobru glazbu.

Svirka u dnevnom boravku KvartArta bila je prilika za promociju novog albuma “Kao zao kor” koji je u travnju objavljen za Menart, s kojeg smo čuli većinu pjesama poput “Vampira”, “Srećka iz zemlje trećeg svijeta”, naslovne “Kao zao kor”, ali i pjesama s hvaljenog albuma “Jada jada” svojevrsnog best off albuma na kojeg je Denis sa svojom Klinikom uvrstio presjek pjesama nastalih kroz desetogodišnji period stvaralaštva.

Iz pjesme u pjesmu, oduševljenje publike je raslo što je rezultiralo pozivanjem glazbenika na bis i nakon jednosatne svirke. Činilo se da i nakon “Klinike” i “Prijateljstva” publika želi još jer dobra kemija je ostvarena, o čemu svjedoče prodane ploče, ali i  fotografije, video snimke kao uspomena na prvu zadarsku svirku koja će ostati ugravirana kako u svijesti publike tako i benda koji će se bez sumnje još koji put spustiti do Zadra.

Ovo, posebno izdanje Urbofon live programa ostvareno je u suradnji s Gradom Zadrom, a nakon ljetne pauze s početkom rujna u Zadar dovodi Rock & Off turneju u sklopu koje će se domaćoj publici predstaviti mladi glazbenici, laureati nagrade Rock & Off u kategoriji “Veliki prasak”.