Ed Sheeran najavio veliki koncert u Hrvatskoj u sklopu nove europske turneje!
20. listopada 2023.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Ed Sheeran najavio veliki koncert u Hrvatskoj u sklopu nove europske turneje!

Ed Sheeran u 2024. dovodi svoju  rekordnu ‘+ – = ÷ x’ Mathematics turneju u Aziju I Europu. 

Ed Sheeran po prvi puta dolazi  u Hrvatsku i to na zagrebački Hipodrom 10. kolovoza 2024. godine. Ulaznice za ovaj veliki koncertni spektakl u prodaju kreću 26. listopada u 10 sati na stranici www.eventim.hr .

Ewald Tatar (promotor/Barracuda): Za početak, unaprijed bi se zahvalio gradu Zagrebu i timu na Hipodromu radi izvrsne suradnje. Iznimno me veseli što smo opet uspjeli dovesti veliki open air show ovakve međunarodne  zvijezde u Zagreb nakon nekoliko godina. Kao vodeća tvrtka na austrijskom tržištu s iznimnim portfoliom, nadam se da će ovaj projekt biti početna točka za buduće sjajne projekte u Zagrebu i Hrvatskoj.  Konačno, zahvalio bi se i našim lokalnim partnerima Hrvoju Strčiću i Damiru Vraniću na njihovoj podršci.”

Sheeranova nadolazeća azijska turneja bit će njegova prva nakon 2019. godine dok će europski datumi biti nastavak na njegov boravka na kontinentu prošle godine. Vijest dolazi u najboljem trenutku njegove turneje koja ruši sve rekorde po Sjevernoj Americi. Tamo je Ed višestrukim nastupima postavio rekorde uključujući SoFi stadion u Los Angelesu te MetLife stadion u New Jerseyu. Na potonjem je okupio najveći broj posjetitelja ikada na jednom koncertu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Samo ove godine Sheeran jeobjavio dva albuma: ‘-ʼ (Subtract) i “Autumn Variations”, a oba su dospjela na prvo mjesto diljem svijeta. Objavljeni su, uz sve pohvale kritike, u svibnju i rujnu, a na oba LP-ja Sheeran je surađivao s Aaronom Dessnerom iz The Nationala.

Datumi turneje:

12.7. Polsat Plus Arena, Gdańsk, Poljska
20.7. Puskás Aréna, Budimpešta, Mađarska
27.7. Park 360, Hradec Králové, Češka
3.8. Darius and Girėnas Stadium, Kaunas, Litva
10.8. Hipodrom, Zagreb, Hrvatska
17.8. Ušće park, Beograd, Srbija
24.8. The National Arena, Bukurešt, Rumunjska
31.8. Vasil Levski Stadium, Sofia, Bugarska

* čekaju potvrde prostora – Cipar, Malta, Tenerife (Španjolska)

Foto: Promo