“Pozovite rapsode” novi je moćni album Mašinka
23. listopada 2023.
Nikola Knežević (2777 Članci)
Podijeli

“Pozovite rapsode” novi je moćni album Mašinka

Pjesmama “Pozovite rapsode”, “Sitne duše” te “Skoro pa nešto” najavili su te sada napokon i objavili novi studijski album.

“Pozovite rapsode” friško je izdanje zagrebačkog Mašinka na kojem se nalazi 14 novih pjesama, a kako će album zvučati dali su naslutiti na svojim nedavnim koncertima diljem Lijepe naše. Novo izdanje Mašinka dostupno je na LP-u, CD-u ali i svim digitalnim kanalima. Glazbu i aranžman pjesama potpisuje čitav bend, dok su tekstove napisali Marin Šulentić, Srđan Grbić, Andrija Ražnatović i Petar Predrag. “Pozovite rapsode” snimali su Mark Mrakovčić i Leonard Klaić, koji potpisuje miks i master te skupa s bendom i produkciju.

Album “Pozovite rapsode” stiže tri godine nakon posljednjeg “Danas ću, sutra ću”. Ako je suditi po prvim reakcijama, “odmjereni, ubojiti i precizni, odlični punk” nastavlja u svom revijalnom tonu. Novim pjesmama nastavljaju niz svojih već dobro poznatih singlova neopterećenog pristupa i razigranog zvuka, zbog kojih su i postali poznati kao jedan od najvoljenijih punk bendova nove generacije.

Uoči objave albuma, Mašinko su publici predstavili i novi video spot za singl “Skoro pa nešto” u režiji Hrvoja Baudoina i Marka Nemeca. U zagrebačkom Dirty Old Shopu predstavljeno je i fizičko izdanje albuma.