Elemental nastupa na finalu HGF-a 27
25. listopada 2023.
Music Box (10876 Članci)
Podijeli

Elemental nastupa na finalu HGF-a 27

Finale HGF-a 27 bit že održano u Tvornici – Nova Runda u Zaboku u subotu 4. studenog s početkom u 21 sat. Upad je besplatan.

Nastupaju Diskonaut, Soba 9 i Elemental.  Diskonaut je zabočko-zagrebački bend koji svira autorsku glazbu na hrvatskom jeziku. Nastali smo prije godinu dana i par mjeseci, a žanr bi se najbolje mogao opisati kao kombinacija diska, funka i psych-rocka s pop orijentacijom. Pjesme su često energične, plesne, sa ‘hook’astim refrenima i varijacijama na klasičnu pop formom. Bend trenutno radi na prvom albumu a prvi single zvan ‘Propušten Poziv’ izbacili smo prije mjesec dana.

Soba 9 nije samo bend, nego pravo mjesto – za druženje, skladanje i produkciju glazbe, zabavu. Najprije s osebujnim gitaristom kojem je trebao netko za svirku, a tu onda ulazi basist koji tek treba naučiti svirati. Zatim dolazi Vokalistica (s velikim „V“), usto i violinistica te jedina glazbeno obrazovana, ukratko – osoba koja je cijeli život u glazbi i s glazbom. Pukom srećom u njihov život ulazi i bubnjar kojeg nisu nikako očekivali.đ

Elemental nije potrebnu puno predstavljati, bend čija se glazbena baza nalazi u rap glazbi, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan glazbeni žanr. U njihovoj šarolikoj glazbenoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova što njihov izričaj čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala. Elemental nikad nije bio bend koji je svoju glazbu smatrao proizvodom, već umjetničkim izričajem, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji.

Foto: Ivica Drusany