Parni valjak otkrio treći novi singl ove godine, “Sad kad znaš”, te najavio novi album
13. studenoga 2023.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Parni valjak otkrio treći novi singl ove godine, “Sad kad znaš”, te najavio novi album

Parni valjak po treći put ove godine predstavlja novu pjesmu. Naslova “Sad kad znaš”, riječ je o njihovom novom singlu s pjevačem Igorom Drvenkarom, čime nastavljaju postepeno predstavljati autorski materijal koji će oblikovati i u novi studijski album.

Za razliku od prva dva, ova je ljubavna” kratko otkriva Husein Hasanefendić Hus, čiji prepoznatljivi autorski potpis nosi i nova pjesma benda. Za Parni valjak ovo je treći po redu novi singl od ovog proljeća, kada su sa svojom publikom podijelili kako nastavljaju s radom te da im se pridružuje pjevač Igor Drvenkar. Tada su kao prvi zajednički singl objavili pjesmu “Moja glava, moja pravila”, a zatim je uslijedila i “Bogati će pobjeći na Mars”, a obje pjesme naišle su na izvrstan prijem kod publike, kao i u radijskom eteru, gdje su tjednima bile dio HR Top 40 liste.

Nova pjesma “Sad kad znaš” objavljena je u izdanju Croatia Records, a njen prateći videospot ponovno nosi redateljski potpis zagrebačkog fotografa i redatelja Dinka Čvorića – Doringa, koji sa svojim kreativnim timom stoji i iza spotova za prva dva ovogodišnja singla Parnog caljka.

Novo poglavlje Parnog valjka naišlo je na snažnu podršku kod njihove vjerne publike, što se posebno istaknulo u nizu koncerata koje je bend održao ove godine. Da nakon skoro 50 godina rada njihova koncertna snaga ne jenjava, bend je pokazao kroz 20-ak rasprodanih koncerata diljem regije.

U okviru klupske turneje su nastupili u Zadru, Ljubljani, Rijeci i Mariboru, a održali su niz  festivalskih i open-air koncerata, poput onih u Puli, Šibeniku, Podgorici, Kragujevcu, Karlovcu, Poreču, Varaždinu… Posljednji u nizu bili su rasprodani koncerti u Zagrebu, gdje su početkom listopada oduševili Tvornicu kulture, a vrhunsku atmosferu priredili su i na nedavna dva samostalna klupska koncerta u Beogradu, 8. i 9. studenog u BitefArtCafeu.

Uz novu autorsku pjesmu te potvrdu kako marljivo rade i na novom studijskom albumu, Parni caljak nastavlja i svoju koncertnu aktivnost, jer kako i sami kažu – “bez svirke gube svoj smisao”. Prvi u nizu sljedećih nastupa je onaj 25. studenog u Čakovcu, a ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.

Foto: Matej Grgić