“Kao Zao Kor” Klinike Denisa Kataneca stigao na vinil
26. siječnja 2024.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

“Kao Zao Kor” Klinike Denisa Kataneca stigao na vinil

Nakon što je osvojio vrh na top listama izbora najboljih albuma objavljenih u 2023, “Kao Zao Kor” nam dolazi i na vinilu.

Najprije je bio objavljen digitalno, a repertoar je publika imala priliku usvojiti na nizu rasprodanih koncerata,  Klinika Denisa Kataneca sutra, 26. 1., nastupa u Tvornici Kulture u sklopu 2. rođendana Radio Tvornice!  Uz to, Klinika Denisa Kataneca je nominirana i u 4 kategorije za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock & Off.

Dvije godine mukotrpnog rada i guštanja u stvaranju novih pjesama rezultiralo je albumom “Kao Zao Kor”. Denis Katanec je zakopao duboko u sebe i iscrpio posljednju trunčicu emocije i snage koju je imao. Isto vrijedi i za ostale članove benda koji su u potpunosti dali sve u ovaj album i ostavili veliki dio sebe i značajan potpis u njemu. Sve je to rezultiralo s 11 odličnih pjesama, a najavili su ga singlovi „Vampiri“ i „Srećko iu Zemlje Trećeg svijeta“. „Kao Zao Kor“ je divan skup beznadežnih pjesama koje prožima neopisiva “lakoća” postojanja, pražnjenje i punjenje srca svakim udisajem kroz Denisove riječi i zamamne melodije benda.

„Kao Zao Kor razara i miluje u isto vrijeme, donosi val za valom melankolije, sreće, kaotičnosti, tuge, prljanja, pa čišćenja, odbacivanja, pa prihvaćanja sebe“, kaže Denis Katanec.

Albumu je i veliki doprinos dao Dimitrij Petrović koji je ostvario maestralan zvuk i atmosferu albuma, savršeno iščitavajući samu bit i srž pjesama i pokazujući da je cijelo ovo vrijeme bio kao jedan s bendom. Dimitrij je zaslužan za snimanje, miks i master albuma, a Anja Tkalec je bila asistentica pri snimanju. Kao Zao Kor je snimljen u studiju Radost.

Za naslovnicu su zaslužne Marina Uzelac (fotografija), Martina Petric (cover dizajn) i Svetlana Gutić(kostimi), a uslikan je u Kumrovcu u Titovom Spomen domu.