MENT Ljubljana kompletirao line up bendova i otkrio cijeli konferencijski program
4. veljače 2024.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

MENT Ljubljana kompletirao line up bendova i otkrio cijeli konferencijski program

Bliži nam se najiščekivaniji showcase festival na Balkanu, MENT Ljubljana, koji je ovih dana otkrio posljednji paketod 22 umjetnika koji će se predstaviti na 10. izdanju festivala. Ujedno smo saznali i kompletan konferencijski program koji je jednako zanimljiv kao i onaj glazbeni.

Na otvaranju će se pridružiti jedan jedini MRFY koji će premijerno predstaviti svoj novi album na engleskom jeziku. U sklopu novog elektroničkog programa CE/MENT, u klub K4 po prvi put dolazi sve popularniji francuski DJ i producent u.r.trax, štićenik etikete Trip techno zvijezde Nine Kraviz. U suradnji s ljubljanskim promotorskim timom Dirty Skunks, otkriven je program Dirty Skunks pozornice na kojoj će dominirati moderni metal i hardcore zvukovi. Nastupit će bendovi Agabas (NO), Hei’An (SI), Hexis (DK), Kamra (SI) i The Devil’s Trade (HU).

Za scenu Vala 202 u Kinu Šiška konačno najavljuju Masayaha, jednog od najprodornijih domaćih glazbenika mlađe generacije. MENT 2024 donosi i Liveurope pozornicu u Staroj gradskoj elektrani na kojoj će se između ostalih predstaviti mladi talenti Nejc Pipp (SI), Iva Lorens (RS) i KiKi (SI).

Ulaznice su u pretprodaji do 20. veljače, a festival će se održati od 21. do 24. veljače na više lokacija.

Za 10. godišnjicu, MENT konferencija ugostit će više od 120 govornika, organizirat će 33 panela (intervjua, okruglih stolova, prezentacija i radionica), 7 MENTorshipa i 6 sesija za brzo umrežavanje. Među ovogodišnjim vrhuncima pronaći ćete intervjue s Keithom Millerom, osnivačem londonskog festivala Wide Awake i kolektiva Bad Vibrations; Shawnom Reynaldom, jednim od najutjecajnijih pisaca o suvremenoj elektroničkoj glazbi i autor hvaljenog biltena First Floor; Lauren Sohikian, voditeljicom boutique PR agencije Modern Matters; Ivanom Novakom, osnivačem, menadžerom i idejnim tvorcem Laibacha; i Nikolinom Finskom, veterankom industrije videoigara. Pobliže će se osvrnuti na njemački kulturni fenomen Fusion Festival kao i na srpsku platformu i festival Hali Gali, slovensku diskografsku kuću Moonlee Records koja slavi 20 godina postojanja te metal kolektiv Dirty Skunks. Potonja tri dobivaju svoje vlastite pozornice na MENT-u 2024. Glavna novost za 2024. je CE/MENT, novi segment posvećen elektroničkoj glazbi i klupskoj kulturi. U petak, 23. veljače, dio konferencijskog programa bit će posvećen isključivo relevantnim temama iz svijeta plesne i elektroničke glazbe. Tu je i MENToring, niz jednosatnih sesija u malim grupama, gdje će sudionici imati priliku pitati stručnjake iz različitih područja glazbenog biznisa sve što ih zanima o određenoj temi (upravljanje glazbom, booking agenti, promocija glazbe, showcase festivali, streaming & digital, europsko financiranje). Vraćaju se i tradicionalni brzi networkinzi, ovoga puta s glazbenim profesionalcima iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Češke i talijanske regije Emilia-Romagna. Registracije su otvorene.

Cijeli raspored konferencija potražite OVDJE.