Let 3 i IDEM odnijeli najviše nagrada Rock&Off
5. veljače 2024.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Let 3 i IDEM odnijeli najviše nagrada Rock&Off

Sjajna atmosfera i odlično raspoloženje obilježili su šestu dodjelu Rock&Off nagrada povodom kojih su publika i struka zajedno proslavili one najbolje i najzaslužnije s domaće scene.

Dobitnici, nominirani i gosti sjajnom su energijom ispunili zagrebačku Tvornicu Kulture. Najbolje od hrvatske rock&off scene nagradila je struka i publika, a dodjela je dokazala da scena napreduje munjevitom brzinom. Najluđi after party u gradu trajat će još dugo u noć, a mi vam među prvima u nastavku donosimo informacije o nagrađenima.

Najnagrađivaniji su među dobitnicima bili Let 3 i IDEM, a razlika u prvim reakcijama bila je očita s obzirom da je rekorder po broju nominacija IDEM (višestruko) nagrađen tek po prvi puta od strane struke, ali sluteći po svemu, ne i posljednji. IDEM (Antun Aleksa) koji je i nastupio na dodjeli nagrađen je u kategorijama “Album godine” za album “poyy”, “Rock&Off izvođač godine” te “Veliki prasak godine”. Veliki prasak godine kategorija je koja i ove godine ima novčanu nagradu, tako da je uz statuu, HDS ZAMP će financijski stimulirati s ukupno 1.500 eura. Riječ je o iznosu kojeg služba izdvaja iz Fonda za promociju autorstva i autorskog prava.

„Oduševljen sam s ove tri nagrade, stvarno nisam očekivao, zahvalan sam i jako mi je drago da su ljudi prepoznali i podržali to što radim. Nadam se da ću održati neka očekivanja koja sad postoje, a pokušat ću to napraviti već s idućim albumom koji ide uskoro van,” rekao je Antun Aleksa (IDEM).

Let 3 je izjednačio rezultat nagradama u kategorijama “Pjesma godine” za pjesmu “Mama ŠČ!”, “Koncertni izvođač godine” te “Nagrada publike” od kojih su potonju osvojili zahvaljujući brojnim glasovima publike.

“Iako smo zapravo oteti i pilići nam kroje sudbinu, presretni smo zbog ovih nagrada, a pogotovo zbog koncertnog izvođača godine jer znamo da su naši koncerti oduvijek i zauvijek bili next level shit”, rekli su iz Leta 3.

“Elektro&Off izvođačem godine proglašena je Lucija Ivšić, Živa. Hrvatska glazbenica s australskom adresom koja već niz godina stvara vrhunska elektro izdanja dobila je potvrdu kvalitete svog rada.

“Pop&Off izvođačem godine” proglašena je Natali Dizdar koja je na koncertu u Tvornici krajem prošle godine pokazala sav raskoš svog glazbenog stvaralaštva i upoznala publiku s novim pjesmama poput “Ocean” te “Krug”. Sada je na dodjeli ponovno nastupila u Tvornici, ali ovoga je puta izvela jednu pjesmu u sklopu programa i zasladila večer publici.

Sjajni splitski reper Vojko V osvojio je žiri vrhunskim albumom “Dvojko” za kojega je izjavio da mu je duplo draži od prvog albuma “Vojko”. Čini se da je jednako drag i struci koja je procijenila da upravo Vojko na račun svog novog albuma i koncerata zaslužuje nagradu za “Rap&Off izvođača godine”!

Zahvaljujući sjajnoj suradnji i vrhunskom jazz albumu “Nešto veće od nas”, u kategoriji “Jazz&Off izvođač godine” nagrada je otišla u ruke Mangroove & Jazz Orkestra HRT-a koji su ponosno pokupili svoju zasluženu nagradu. Mangroove sastav čiju kreativnu okosnicu čine supružnici Željka Veverec i Toni Starešinić napravili su zapravo stvarno nešto veće od njih i za to ih je struka nagradila. Već nagrađeni prethodnih godina u više kategorija, ne staju nizati uspjehe.

Nagradom hrvatske rock i off zajednice za životno djelo je posthumno nagrađen splitski kantautor Toma Bebić. Dobio je tako dugoočekivano priznanje, a nagradu je obitelji uručio član TBF-a Saša Antić.

Uz već spomenute IDEM i Natali Dizdar, imena su koja su ovogodišnju dodjelu nagrada Rock&Off začinila svojim izvrsnim nastupima su Detour, Ivana Picek – Pi, Jelusick, Klinika Denisa Kataneca, Miach, Reper iz sobe i Zimizelen. Na kraju same dodjele okupljenima je MORT isporučio rock&off energetsku bombu. Na after partyju je nastupio Luka Barbić iz TBF-a i Banana Zvuka.

“Šesta godina nagrade nadmašila je očekivanja. Neviđena energija do sada nas je oduševila, atmosfera je bila nabrijana, nastupi možda i najbolji do sada, a sve to će nam dati motivaciju za još niz godina ove nagrade. Dodjelom nagrada se okrećemo prema budućnosti pa tako možemo najaviti novo izdanje Rock&Off turneje koja će se održati ovoga ljeta, a na kojoj će nastupati svi iz ovogodišnje kategorije ‘Veliki prasak’”, rekli su Davor Drezga i Krešimir Blažević iz organizacije.

Foto: Samir Cerić Kovačević