Večer velikana tehničkog death metala u Močvari
29. veljače 2024.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Večer velikana tehničkog death metala u Močvari

Abyssal Booking i Nasty Events zajedno s klubom Močvara s velikim zadovoljstvom najavljuju večer velikana tehničkog death metala!

Koncert će održati kanadski Cryptopsy, američki Atheist, zagrebački Serpentslain i američki Almost Dead.

Cryptopsy, jedan od najutjecajnijih kanadskih death metal bendova, po prvi putasa stiže u goste! Nastali davne 1992 u Montrealu i nisu stali otada. Uz bok Gorgutsu, Cryptopsy je flagship kandaskog death metala. Bilo je tu promjena lineupa i povremeno stila sviranja, no to je i dalje bend koji nam je u svojoj više od 30 godina dugoj karijeri podario gemove žanra kao što su Blasphemy Made Flesh, None so Vile, Whisper Supremacy i And then you’ll beg. Ni sami ne znamo koliko puta smo ove albume poslušali. Prva 4 Cryptopsyja su krucijalno štivo cijeloga žanra, a bubnjar Flo Mounier je jedan od najistaknutijih bubnjara u death metalu uopće. Način sviranja, build-up, a blastovi kao da je pobjegao s utrke na 110 metara s preponama direktno u streljanu. Sve kako volimo. Lord Worm, originalni vokal benda nas je isto počastio sa jedinstvenim lomljenjem jezika, neživim suhim grlom te sa suludim tekstovima na navedenim albumima. Cryptopsy iza sebe ima 8 albuma, a zadnji As Gomorrah Burns je onaj s kojim nam napokon dolaze u goste. Teror morala, puštanje crijeva na slobodu, soundtrack pada milenija i rušenja civilizacije. Sve upakirano u masu distorzije gdje nam ton po ton nestaje razum. To je ukratko ono što je Cryptopsy.

Još jedni kraljevi žanra nam dolaze u goste – Atheist! Krajem 80. Florida je bila nevjerojatan rasadnik klasika, te smo s vremenom počeli koristiti pojam “Floridski Death Metal” da bi definirali taj stari klasičan zvuk. Cannibal Corpse, Obituary, Death, Massacre.. svi velikani na jednom mjestu. U tom periodu se također pojavio i Atheist. Atheist je jedan od prvih progresivnih death metal bendova koji su se pojavili na sceni. Stilski smo ih uvijek više mogli stavljati u isti koš sa bendovima poput Death, Cynic, Pestilence i Nocturnus. Taj zvuk u kombinaciji sa solažama i klasičnim aranžmanima nekada odaje dojam kao da slušamo jazz na distorziji. Atheist iza sebe u svojoj karijeri koja je također dulja od 30 godina ima 4 albuma. Zadnji je izašao 2010., a prva tri: Piece of Time, Unquestionable Presence i Elements su izašli u periodu od 1990.-1993. Taj period je bio doba klasika, Atheist nam je podario tri. Prvi puta su kod nas i iznimno nam je drago da ih možemo ugostiti.Serpentslain su rado viđeni gosti. Nastali u Zadru već sad davne 2005. – brzi ritmovi, virtuozne bass dionice, rifovlje, low tune chugs, mračne i snažne melodije, growlovi i scremovi samo su dio bombastičnog arsenala koji Serpentslain nudi u današnje vrijeme. Iza sebe imaju jedan EP iz 2007. imena Forged in Hatred, te cjelovečernji dugosvirajući album Age of Verdict koji je izašao van 2020. Imali su između dva izdanja malo podulji hiatus, no evo ih nazad, spremniji no ikad.

Almost Dead, metalci iz Kalifornije, iza sebe imaju 6 albuma. Aktivni su već 20 godina, te su ih bendovi odlučili povesti sa sobom na tour. Također nikad prije kod nas.

Ulaznica su dostupne u Dirty Old Shopu i na njihovom webshopu po cijeni od 25€ u pretprodaji te 30€ na dan koncerta na ulazu u klub. Kao i uvijek, ulaz za mlađe od 18 godina na sve naše evente je besplatan.