IZVJEŠĆE/FOTO: Radagast + MetaKlapa + Manntra – nesvakidašnja plovidba u Tvornici kulture
14. travnja 2024.
Emanuela Plišić (4 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Radagast + MetaKlapa + Manntra – nesvakidašnja plovidba u Tvornici kulture

Subotu 13. travnja pamtit ćemo po povratku Manntre u Zagreb. Koncert se održao na istom mjestu kao i tada, a to je svima dobro poznata Tvornica kulture.

Ovu spektakularnu večer vrlo energično su otvorili Radagast iz Sinja. U njihovoj izvedbi mogli su se čuti folk metal elementi izvrsno usklađeni s ritmom. A ritam je bio intenzivan i zanimljiv čime su uspjeli i publiku navesti da skače. Izveli su mnoge svoje izvrsne pjesme među kojima su bile “U kamenu zapisano”, “Miris smrti” i “Šuma”. Cijeli nastup izvrsno je upotpunila zanimljiva kostimografija. U konačnici intenzivan aplauz i podrška publike nisu izostali.

Nakon njih su na pozornicu stigli Manntra, bend koji je od izlaska prvog studijskog albuma 2012. godine do danas imao iznimno puno nastupa i u inozemstvu. Među njima bih izdvojila genijalan nastup 2022. godine na festivalu Metaldays u Sloveniji. Prvi put nakon 2019. godine vratili su se u zagrebačku Tvornicu kulture. Pjevač Manntre, Marko Matijević Sekul, priznao je publici da je dugo razmišljao kako će ovaj nastup u Zagrebu proći, ali i da je iznenađen koliko je puno ljudi došlo i koliku su podršku publike dobili. Na istome se zajedno s ostalim članovima benda zahvalio publici. Tom prigodom se misteriozni član benda skriven iza vrlo upečatljive maske odlučio zaploviti Tvornicom kulture što je izazvalo apsolutno oduševljenje svih prisutnih. U toj plovidbi su mu pomogli oduševljeni i energični članovi publike. Isti misteriozni “glazbenik” je nešto kasnije na pozornici mahao zastavom vrlo zanimljivog dizajna. U samoj izvedbi pjesama mogli su se čuti metal i elektronički elementi koji su bili izvrsno usklađeni s elementima tradicionalne glazbe. Izvedba je bila jako energična i bilo je vrlo jasno koliko su članovi Manntre uživali u koncertu. To je naravno oduševilo publiku koja je skakala u ritmu glazbe i pjevala zajedno s njima. Kako bi cijeli koncert bio još upečatljiviji na potpuno iznenađenje publike je gitarist Manntre Dorian Pavlović na kratko sišao s pozornice u publiku.

Članovi benda Manntre su osim toga ugostili klapu MetaKlapu koja je izvela poznate hitove benda Iron Maiden “Fear of the Dark” i Wasted Years”. U njihovoj izvedbi su se mogla čuti prekrasno usklađena višeglasja. Nakon toga su svojim pjevanjem upotpunili nekoliko Manntrinih pjesama koje su tako izvedene zajedničkim snagama zvučale genijalno. MetaKlapa je pozvala sve prisutne na svoj koncert u Lisinskom koji će se održati u petak 3. svibnja.

Nakon toga je Manntra nastavila punom parom i to ne kratko jer je publika dva puta tražila bis. Kroz cijelu večer su izveli puno pjesama, a neke od njih su “Yelena”, “Kiša” i “In the Shadows”. Obzirom na to koliku su podršku publike dobili, najavili su skori povratak u Zagreb. Misteriozni član Manntre ide ploviti na neko drugo misteriozno mjesto, a nama ostaje pratiti najave jer ne zna se kad će nas iznenaditi i opet se vratiti.

Foto: Patricija Flikač