Parni valjak ima novu pjesmu – poslušajte “Kad padne mrak”
20. svibnja 2024.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Parni valjak ima novu pjesmu – poslušajte “Kad padne mrak”

Parni valjak, jedan od najdugovječnijih bendova ovih prostora i ovogodišnji dobitnici nagrade Porin za životno djelo, predstavlja novu autorsku pjesmu. Naslova “Kad padne mrak”, riječ je o njihovom četvrtom po redu singlu u posljednjih godinu dana, s kojim nastavljaju najavljivati i novi studijski album.

Nova pjesma nosi prepoznatljivi potpis Huseina Hasanefendića Husa, također dobitnika nagrade Porin za životno djelo, a on o singlu kroz šalu kaže: “Pjesmu smo napravili već prije nekoliko mjeseci, a ona stoji u ladici jer smo čekali da bude gotov prateći videospot. Tako da se ni ne sjećam kako točno ide pjesma, ali mora da je dobra”. Uz predstavljanje nove pjesme, otkrio je i kako je bend već duboko zagrizao u proces stvaranja albuma te da publika u narednom periodu može očekivati još novih singlova.

U radu na novoj pjesmi “Kad padne mrak” detaljna pažnja posvećena je i spomenutom pratećem videospotu, animiranom vizualnom djelu iza kojeg stoji Dinko Šimac iz Beyond Pines Films, zaslužan za režiju, 3D dizajn, animacije i montažu. Uz njega, u kreiranju spota sudjelovao je i Roko Valenta, na Motion Capture asistenciji.

Kako je već spomenuto, za Parni valjak ovo je četvrti po redu autorski singl u posljednjih godinu dana, otkako im se u novom poglavlju, u ožujku 2023. godine, pridružio pjevač Igor Drvenkar. Zajedno s njim otada su objavili pjesme “Moja glava, moja pravila”, “Bogati će pobjeći na Mars” i “Sad kad znaš”, koje su naišle na pozitivnu reakciju publike, a dosegnule su i vodeće pozicije HR Top 40 liste radijskog emitiranja.

Bend je u posljednjih godinu dana zajedno s Igorom Drvenkarom održao gotovo 30 koncerata diljem regije. Tijekom prošle godine svoje svevremenske klasike, poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, i “Zastave” donijeli su pred desetke tisuća vjernih obožavatelja koji su ih podržali na nastupima u klubovima u Zadru, Ljubljani, Rijeci i Mariboru te open-air koncertima u Karlovcu, Puli, Varaždinu, Šibeniku i Kragujevcu…, kao i na rasprodanim koncertima u Zagrebu i Beogradu.

Od početka novog poglavlja ističu kako bez svirke gube svoj smisao, pa stoga svoju energiju i srž djelovanja i dalje neumorno dijele upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju – na pozornici pred svojom publikom. Stoga i u ovoj godini nastavljaju s koncertnim aktivnostima, u sklopu aktualne turneje “Parni valjak 2024 Tour”, započete početkom ožujka u Labinu, a do kraja godine slijede i nastupi u Kutini, Sisku, Nišu, Ptuju, Ljubljani, Mariboru…

U sklopu navedene turneje nastupit će kao headlineri na otvorenju trodnevnog festivala Zagreb Music Fest na Jarunu, u četvrtak, 30. svibnja. Kako otkrivaju, ovom prilikom će ujedno premijerno uživo izvesti i novi singl “Kad padne mrak”. Uz njih, iste večeri će na festivalu nastupiti i Neki to vole vruće, Matija Cvek i Denis & Denis, a ulaznice su dostupne u prodaji putem sustava Entrio.

Veselimo se tom nastupu, jer zbilja jako dugo nismo održali open-air koncert pred zagrebačkom publikom” kratko poručuju uoči Zagreb Music Festa.

Foto: Matej Grgić