Terminator drobilica ima novu stvar “Daj potrubi”
28. svibnja 2024.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Terminator drobilica ima novu stvar “Daj potrubi”

Nedavno objavljenim albumom “Glad” zagrebačka rokenrol četvorka Terminator koju predvodi frontwoman bezobrazno dobrog vokala Katarina Vukadin, nastavlja spašavati svijet još od Prokletog Zeca. Gladni live nastupa, Terminator s novog albuma objavljuje spot za drugi singl ‘Daj potrubi’, ležernu funky himnu za sve vas i nas kojima je dan krenuo naopako.

“Daj potrubi” melankolično je simpatična pjesma o suludosti i besmislenosti jednog dana di misli jure, a sove pričaju.‘ – izjavili su iz Terminatora.

Tko za njih još čuo nije – e pa čut će. Terminator je autorski bend osnovan 2017. godine. U tako kratkom postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, muzička suradnja s Jack Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintiđu subotom. To su sve stvari o kojima Terminator sanja (hehe). Glazbeni izričaj im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako bi lakše ostvarili svoje snove. Kao autorski bend, krenuli su prvo u pohod Zagreba kako bi izgradili publiku, stekli višak fanova i time si olakšali proces snimanja i objavljivanja prvog, a sad i drugog albuma “Glad”. Trenutno su spremni za svjetsku turneju, samo nemaju publiku i datume.

O budućim zvijezdama pisali su i brojni domaći glazbeni kritičari. Malobrojna, ali najbolja publika posjećuje njihove žestoke koncerte, a preporučamo i radijskim urednicima da bace uho na njihov GLADni zvuk, ubace ih na playliste i u svoje etere,  i olakšaju im put do domaćih i svjetskih pozornica. I da imamo razloga potrubiti kad čujemo “Daj potrubi” u eteru. Možda nekome uljepšamo dan?

Glavni krivci za Terminator i sve što ima veze s njima su vokalistica Katarina Vukadin, ritam sekcija vođena bubnjevima Željka Kožara, bas linije Ive Dunata i gitara Dinka Pasinija, koja svojim snažnim i gitarskim solažama dodatno nabrijava cijelu atmosferu. Produkciju singla i albuma potpisuje Silvio Pasarić (SIPA Music).

Kako je o njima pisao Vlado Simcich Vava – ‘‘crtaju  precizno i nadareno funk i britki rock sonični prostor, vješto se upuštaju u izazovne aranžmane koji nikada ne prelaze granice ekonomičnosti, bilježe lakoćom trenutnu emociju nabijenu istodobno i frustracijom i životnošću, jedva ih čekam vidjeti uživo! Mora da žare s bine dvostruko više nego li, kako je to već običajno, sa studijskih snimaka.’’

Idući live nastup pripremaju 7.6. u Katranu – dođite, jer Terminiranje vam je garantirano!

Foto: Ivo Dunat