Cortex Thrill prvi Hrvati u povijesti koji su napravili himnu za jedan elektronički festival
2. lipnja 2024.
Music Box (11148 Članci)
Podijeli

Cortex Thrill prvi Hrvati u povijesti koji su napravili himnu za jedan elektronički festival

Hrvatski elektroničari Cortex Thrill snimili su “The Legacy”, himnu ovogodišnjeg izdanja istoimenog festivala. Ovo je prvi put u povijesti da je jedna grupa iz Hrvatske napravila himnu za veliki inozemni festival elektroničke glazbe.

Pioniri hrvatske scene elektroničke glazbe, Cortex Thrill, vraćaju se na Bonzai Records s novim izdanjem, “The Legacy”. Riječ je o  elektriziranom miksu s četiri verzije himne za istoimeni festival. Naime, organizatori The Legacyja, inače jednog od najvećih glazbenih okupljanja ljubitelja elektronike u Europi nakon Tommorowlanda, zatražili su od Thrillovaca da snime himnu za ovogodišnje izdanje festivala.

“Bila nam je velika čast što su baš nas izabrali da napravimo takav singl. Željeli smo se vratiti korijenima s ovim izdanjem, u želji da nove generacije vide kako je to bilo 90-ih, na prvim velikim partyjima poput Maydaya i Loveparadea”, objasnili su Ivo T. Montina i Robert Grizilo iz Cortex Thrilla. Rezultat je bezvremenska himna s techno i hard trance ‘vajbom’, kako bi se pokrili svi glazbeni stilovi koji se mogu čuti na tri velika floora festivala, a namijenjena je hedonističkoj ekipi koja će se ovog, ali i svakog idućeg lipnja, okupiti na belgijskom Zilvermeeru. Napomenimo i da je ovo prvi put u povijesti da je neki hrvatski bend snimio himnu za veliki inozemni festival elektroničke glazbe!

Ovogodišnje izdanje Legacyja održat će se 14. i 15. lipnja, a svi gostujući DJ-i dobit će promo singl himne “The Legacy” kako bi ga po želji uvrstili u set. Također, postoji i velika vjerojatnost da “The Legacy” izađe i na vinilu. Na Legacyju nastupaju i Cortex Thrill, i to u subotu 15. lipnja, kada će i uživo predstaviti novu himnu omiljenog festivala.

Dvojac inače radi produkciju za dvije grane Bonzai Musica, Bonzai Progressive, za koji izdaju progressive house i melodic techno, te za Bonzai Records, čiji identitet i stil, utemeljen još 90-tih, sada dolazi i u novom ruhu.

Foto: Andrea Kovač