BluVinil novim singlom “Zvijeri” slave ljeto
4. lipnja 2024.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

BluVinil novim singlom “Zvijeri” slave ljeto

Šibenski pop rock bend BluVinil objavio je novi singl “Zvijeri”, još jedan singl kojim najavljuje nadolazeći album.

Nakon pjesme “Ovdje nema nikoga”, s kojom su najavili novi ciklus BluVinila i njihov treći album, stižu “Zvijeri”.“Radi se o ljubavnoj pjesmi o atomskoj bombi. To je pjesma koja slavi ljeto i život”, poručuje BluVinil.

Produkciju singla “Zvijeri” potpisuje Srđan Sekulović Skansi, režiju videospota Tomislav Dugandžić, s kojim je bend već ranije surađivao na singlovima “Apaši” i “Heroji”, dok je za umjetničko oblikovanje zadužena Iris Šprljan. Autor glazbe, teksta i aranžmana je Matej Nakić.

“Zvijeri” je drugi singl s novog albuma, a bend najavljuje: “Materijal za treći album je gotov i predstavlja dosad naproduktivniju fazu BluVinila. Donosi vam moderni rokenrol, sjetu i rukopis Mediterana. Negdje između Tome Bebića i Lane Del Rey. Sadržava 11 pjesma, od kojih su dvije već objavljene kao singlovi, a imat ćete ga priliku čuti već dogodine.”

Nakon što je hvaljeni drugi album “Zna li itko tajnu srca?” uvršten među najbolje domaće albume 2022. nastavljeno je sjajno glazbeno i koncertno razdoblje za bend BluVinil. Nakon pjesme “Ovdje nema nikoga”, singlom “Zvijeri” bend još jednom daje uvid u novi ciklus rada. Ante Lovrić Tancalo na bubnju i perkusijama, Branimir Župić na klaviru i vokalu, Bruno Jakelić koji je uz bas gitaru i vokal, te gitarist i pjevač Matej Nakić pjesmom još jednom pokazuju novu autorsku fazu, a bend je resetiran glazbeno, vizualno i estetski.