Neno Belan i Aerodrom predvode ovogodišnji Memorijal Krešo Blažević – “Ostat ću mlad”
5. lipnja 2024.
Boris Abramović (293 Članci)
Podijeli

Neno Belan i Aerodrom predvode ovogodišnji Memorijal Krešo Blažević – “Ostat ću mlad”

U Slavonskom Brodu od 6. do 8. lipnja po sedamnaesti put održat će se manifestacija u sjećanje na Krešimira Blaževića, glazbenika, književnika i nikad prežaljenog Brođanina kojemu se njegov grad na ovakav skroman način već tradicionalno odužuje za njegov rad.

I ove je godine, uz već uobičajeno održavanje rock koncerta u slavonskobrodskom Centru mladih, organizirano i mnoštvo popratnih programa, a kao i već nekoliko godina unazad rock koncertne večeri podijeljene su na “akustičnu” večer koja se odvija u petak i “električnu” večer u subotu.

Nastupit će brojni brodski umjetnici, glazbenici i izvođači, od onih potpuno mladih do one takozvane “stare garde”, koji će se kroz poneku Krešinu i poneku svoju pjesmu prisjetiti ovoga velikog glazbenog autora, pjevača i gitarista popularne grupe Animatori.

Posebni gosti ovogodišnjeg izdanja memorijala bit će Neno Belan koji će nastupiti na akustičnoj večeri kao i Filip Novosel i Krešina kćer Hana uz pratnju Branka Bogunovića, a sljedeći dan na slavonskobrodskom korzu između ostalih nastupit će zagrebački sastav Aerodrom i ReAnimatori, bend koji okuplja neke od bivših članova originalne postave grupe Animatori i koji izvodi repertoar Kreše BlaževićaAnimatora.

Vrlo lijepa tradicija nastavlja se i ove godine i Brođani ne daju da se zaboravi lik i djelo jednog velikog brodskog glazbenika, književnika, autora, pjevača i Brođanina.

Foto: Đorđe Ljepojević