Mate Škugor vraća u život No Jazz Festival!
10. lipnja 2024.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Mate Škugor vraća u život No Jazz Festival!

“No Jazz Festival vraća se u život nakon petnaestogodišnje hibernacije”, objavio je promotor, koncertni organizator, tata Terraneo festivala i Žednog uha, Mate Škugor na svojem Facebooku i oduševio pratitetelje i prijatelje.
Od jeseni 2000. pa sve do kraja 2009. bio nam je to ključni projekt, ali nakon što je početkom 2010., bez ikakvog obrazloženja za takve odluke, izgubio financijsku potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture, odlučio sam staviti ga u hibernaciju te glavninu aktivnosti preseliti u novu sredinu za koju sam se nadao da će koliko-toliko ozbiljno doživjeti ono što smo tada radili.Tako je nastao Terraneo Festival”, pojašnjava Škugor i dodaje da se NO Jazz do tada samofinancirao prodajom ulaznica u iznosu većem od 70 posto ukupnog budžeta, što je bilo za projekt takve vrste iznad europskog prosjeka, ali i dodao da nije bilo ondašnjih 80 tisuća kuna potpore, festival ne bi mogao preživjeti.

“Čisto za ilustraciju, u nastupajućim godinama kroz svoje smo aktivnosti, ne računajući Terraneo, u državnu blagajnu godišnje uplaćivali 4-5 puta više od gore spomenutog iznosa samo na račun PDV-a, bez da smo se pritom bavili ugostiteljstvom ili nekom drugom komercijalnom djelatnošću. Toliko o tome da se u kulturu ne isplati ulagati”, kaže.

Škugor nije otkrio više informacija o nadolazećem, jedanaestom NO Jazz Festivalu, osim što je nagovijestio da će možda biti održan u studenom ove godine (op. a. uz naziv festivala napisano 11.2024)