ZBOG POTRESA ZAVRŠILI U KONTEJNERU: Petrinjski radio traži financijsku pomoć zbog rada u nemogućim uvjetima
27. lipnja 2024.
Nikola Knežević (2817 Članci)
Podijeli

ZBOG POTRESA ZAVRŠILI U KONTEJNERU: Petrinjski radio traži financijsku pomoć zbog rada u nemogućim uvjetima

Nakon četiri provedene zime u 15 kvadrata limenog kontejnera u kojem su završili nakon razornog potresa koji je pogodio petrinjsko područje 29. prosinca 2020. godine, Petrinjski radio će se uskoro preseliti u čvrsti objekt, odnosno njihov stari prostor koji su koristili u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja.

No, iz Petrinjskog radio stigla je zamolba za financijsku pomoć zbog uvjeta u kojem moraju raditi u novom prostoru. Kako piše u molbi koja je stigla u našu redakciju, u ove gotovo četiri godine provedene u kontejneru, radili su kako na posuđenoj radijskoj opremi, tako i na opremi koju su uspjeli spasiti iz razrušenih prostorija Radija.

“Radijska oprema koju smo koristili, posuđenu, naravno, moramo vratiti, a naša postojeća oprema koju smo uspjeli spasiti je dotrajala. Hladnoća zimi, vrućina u limenoj ‘kutiji’ ljeti, učinili su radijskoj opremi svoje. Za nabavku kompletne opreme cilj nam je prikupiti 50 tisuća eura, a sami to ne možemo. Zbog vlasničke strukture Radija, nismo u mogućnosti prijaviti se na brojne fondove EU, stoga u ovom sada važnom koraku za Petrinjski radio, koji iduće godine slavi 80 godina postojanja i drugi je najstariji lokalni radio u Republici Hrvatskoj, nabavka nove opreme je važan korak za naš mali radijski kolektiv, ali veliki za sve naše vjerne slušatelje koji su sve ove godine s nama i ostali su nam vjerni. Iako smo cijelo ovo vrijeme unosili radost, informirali i povezivali našu zajednicu, bez vaše pomoći sada, naša misija bit će otežana, obzirom na nedostatak tehničkih uvjeta koji prenose naš glas. Kako bismo emitirali kvalitetan program kojeg naši slušatelji vole i zaslužuju, svaka vaša donacija osigurat će naše postojanje. Vaša podrška ne znači samo novu opremu već i u očuvanje naše zajednice koju smo kroz naše dugovječno postojanje stvorili”, kažu iz Petrinjskog radija.

Financijsku pomoć možete uplatiti na donacijski IBAN otvoren u OTP banci HR6924070001500013407. Svaka uplata je i više nego dobro došla.

“I ne zaboravite, novine imaju čitatelje, TV gledatelje, a radio ima prijatelje…. Hvala u ime cijelog tima Petrinjskog radija”, kažu.