Japanski black thrash metal bend Sabbat stiže u Močvaru
1. srpnja 2024.
Music Box (11084 Članci)
Podijeli

Japanski black thrash metal bend Sabbat stiže u Močvaru

Abyssal Booking i Nasty Events u suradnji s klubom Močvara ponosno najavljuju dolazak japanskog black/thrash metal benda Sabbat koji će održati koncert u utorak, 2. srpnja.

Engleska ima Venom, Švedska ima Bathory a Japan ima Sabbat! Sabbat je osnovan 1984. i bez sumnje je jedan od najvažnijih i najutjecajnijih japanskih bendova što se tiče tradicionalnog Black Metala, a i metala općenito. Ova kratka europska turneja obilježit će 40 godina postojanja benda i preko 220 (da, dobro ste pročitali, 220.) službenih izdanja u njihovoj diskografiji!

Uz njih će nastupiti američki death metal bend Gruesome koji je satkan od same kreme glazbenika. Nastali su 2014. kao tribute Deathu. Kako? Pa bivši bubnjar Malevolent Creationa, Gus Rios i Matt Harvey kojemu je matični bend Exhumed pozvali su Daniela Gonzaleza, gitarista iz Possesseda da sviraju death metal masno inspiriran Deathom. Usput im se pridružila i basistica Robin Mazen koja oduvijek putuje s bendovima na tourove kao manager/roadie, a to je radila i za King Diamonda, Fear Factory, Deathklok itd. Na ovom touru im se pridružuje i druga gitara Exhumeda, Sebastian Phillips.

Kakav bi to bio metal koncert bez domaćih snaga, stoga će prvi na pozornicu stati Krematorium iz Rijeke. Njihova priča započela je kasne 2007., usred sirove energije grada poznatog kao “grad rocka”. Bend je iskovan iz plamena mladenačkog bunta i zajedničke ljubavi prema agresivnom zvuku thrash metalčine. U srcu benda bilo je pet prijatelja: Erik, Tomislav, Dino, Domagoj i Miljen koji su se okupili zbog svoje međusobne strasti prema agresivnoj glazbi i želje da se oslobode okova svakodnevnog života. Njihovi su koncerti bili divljeg karaktera, prepuni mosh pitova i headbanganja. Godine su prolazile, a Krematorium je uz sve nedaće i osobne i društvene sukobe nastavio evoluirati, usavršavajući svoj zvuk i gurajući granice svoje kreativnosti i naravno opel kadetta kojeg do dan danas guraju.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25€ možete pronaći u Dirty Old Empire shopu ili na njihovom webu. Na dan koncerta ulaznice će biti 30€.
Kao i uvijek, ulaz za mlađe od 18 godina na sve naše evente je besplatan.