Skip to content Skip to footer

Bruce Springsteen po prvi put objavio koncertne snimke “No Nukes 1979”

Dok obožavatelji The Bossa uživaju u novom izdanju na kojem se nalaze snimke s rekordnih koncerata na Broadwayu  i dok čekaju njegov novi solo album, moći će se ovih blagdana počastiti novim izdanjem iz njegove bogate arhive.

Koncertne snimke iz 1979. godine s dva nastupa u Madison Square Gardenu nazvana “No Nukes”, zbog protesta protiv nuklearne energije, po prvi put su dostupne obožavateljima na Nugs.net. Koncerti su održani 21. i 22. rujna 1979. godine između njegovog četvrtog i petog albuma, a obje večeri je otvorio pjesmama kao što su “Sherry Darling” i “The River” koje je tada po prvi put izveo uživo.

https://www.youtube.com/watch?v=utVR3EgQkHs

Kompletne snimke su dostupne u nekoliko formata, a 2 dolara od svake kupnje idu u MUSE (Musicians United For Safe Energy), fondaciju koju su osnovali Browne, Graham Nash, Bonnie Raitt, John Hall i Harvey Wasserman kao odgovor na nuklearnu katastrofu u elektrani Three Mile Island 1979. godine. Ranije ovog mjeseca Springsteen je na Nugs.net objavio i snimke s Roxy koncerta 1975. godine, a stigao je i “Springsteen on Broadway”.

Foto: Rob DeMartin