MENT Ljubljana proglašen najboljim malim i klupskim festivalom u Europi
25. siječnja 2018.
Music Box (8990 Članci)
Podijeli

MENT Ljubljana proglašen najboljim malim i klupskim festivalom u Europi

Prošli tjedan se u okviru najvećeg europskog showcase festivala Eurosonic Noordeslag održala tradicionalna dodjela nagrada European Festival Awards, koju dodjeljuje najveće udruženje europskih festivala Yourope.

Među pobjednicima se u čak dvije kategorije našao i festival i konferencija MENT Ljubljana, koji se od 2015. održava u Ljubljani i koji organizira Kino Šiška. MENT Ljubljana je samo dva tjedna prije svojeg četvrtog izdanja (31. siječnja – 2. veljače 2018) primio nagrade za najbolji klupski festival i najbolji manji festival.

European Festival Awards (EFA) od 2009. dodjeljuju se najboljim europskim glazbenim festivalima. Za godinu 2017. odabrali su oko 350 festivala iz petnaest kategorija. U studenom prošle godine festival i konferencija MENT Ljubljana bio je uvršten među kandidate za izbor u kategorijama za najbolji mali festival (Best Small Festival) i najbolji klupski festival (Best Indoor Festival). Svoje su glasove doprinijeli žiri i javnost koji su MENT Ljubljana odabrali kao najbolji u spomenutim kategorijama.

Uz MENT Ljubljana u svakoj od kategorija za titulu se natjecalo deset festivala. Ovogodišnji su dobitnici nagrada i festivali EXIT, Sziget, Roskilde, Pohoda, Down The Rabbit Hole, Goodlive (promotor berlinske Lollapalooze) i drugi.

Osim izvrsnih festivala s obzirom na veličinu i vrstu nagrade, EFA osvjetljava i najbolje nove festivale, najbolje festivalske programe, uspješnu aktivaciju robnih marki, inovacije u sigurnosnim i ekološkim mjerama, te društveno odgovorno djelovanje pri organizaciji većih glazbenih događaja.

Primljene nagrade predstavljaju veliko priznanje i poticaj mladom festivalu, njegovoj ekipi, publici, koproducentima, partnerima, pristašama, gradu Ljubljani i slovenskoj glazbenoj sceni općenito.

Podsjetimo, od hrvatskih izvođača na MENT-u će se predstaviti M.O.R.T.,Cojones, Chui, High 5, Svemirko i Kali Fat Dub, a u nastavkiu slijedi popis svih izvođača:

Ulaznice:
Ulaznice za pojedinu koncertnu večer bit će dostupne od ponedjeljka, 22. siječnja, po cijeni 15 EUR po večeri.
Festivalska ulaznica (sva tri dana, sva koncertna mjesta):
→ Super Early Bird (ograničen broj) = 25 EUR (rasprodano)
→ Early Bird (ograničen broj) = 30 EUR (rasprodano)
→ pretprodaja (do 30. siječnja) = 35 EUR
→ za vrijeme festivala (31. siječnja – 2. veljače) = 39 EUR

PRO ulaznice (festival i konferencija):
→ Super Early Bird (do 16. studenog) = 49 EUR (rasprodano)
→ Early Bird (17. studenog do 15. prosinca) = 59 EUR (rasprodano)
→ pretprodaja (od 15. prosinca do 30. siječnja) = 69 EUR
→ za vrijeme festivala (31. siječnja – 2. veljače) = 79 EUR
Više informacija na www.ment.si/sl/tickets