FOTOGALERIJA: Puno je razloga da posjetite izložbu pop i rock memorabilija u Tvornici kulture
2. lipnja 2021.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Puno je razloga da posjetite izložbu pop i rock memorabilija u Tvornici kulture

U zagrebačkoj Tvornici kulture je otvorena izložba pop i rock memorabilija koja će se moći pogledati sve do 15. srpnja, a ulaz je besplatan.

Izložba obuhvaća više od 500 predmeta, glazbenih instrumenata, odjeće, fotografija, ploča, plakata, akreditacija i obuće, koje dolaze iz privatnih kolekcija donatora i posuditelja, a koji su redom lica s domaće glazbene scene. Mnogi od njih su se okupili na otvorenju i prisjetili brojnih uspomena koje ih vežu za eksponate.

Dražen Goreta je u ime organizatora izložbe predstavio ideju ovog pothvata sa željom da se jednog dana otvori muzej sličnog karaktera, čime je objasnio i popratni naziv „Muzej u nastajanju“. Podršku programu je na otvorenju dao Nikša Bratoš u ime Hrvatske glazbene unije te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja je izložbu službeno i otvorila.

Foto: Paula Grubiša

Glavni cilj izložbe je skrenuti potrebu za ovakvim stalnim postavom, a organizatori kažu kako: „Izložba dokazuje da rock’n’roll može pridonijeti i vizualnoj umjetnosti, te da ovakvi i slični eksponati  s punim pravom zaslužuju svoje mjesto u muzeju. Iako je prezentirano više od 500 eksponata, uvijek možemo ustvrditi da možda nedostaje eksponat nekog ‘velikog imena’ ili pak događaja sadomaće rock scene. Namjera je i bila postaviti izložbu koja će potvrditi da je to samo mali postotak onoga što domaća glazbena scena može ponuditi“.

Širok spektar eksponata od Johnnyja Štulića, preko Josipe Lisac i Parafa do klubova poput Jabuke i Močvare, sigurno će vas obogatiti zanimljivim uspomenama i pričama. Zato vas pozivamo da ne propustite posjetiti Tvornicu kulture, svakoga dana od 13 do 19 sati.

Foto: Paula Grubiša