Beogradska kantautorica Manivi predstavlja drugi album singlom “Niko neće znati”
6. rujna 2021.
Music Box (11012 Članci)
Podijeli

Beogradska kantautorica Manivi predstavlja drugi album singlom “Niko neće znati”

Nakon prvog albuma “Manivi” iz 2016. godine, beogradska kantautorica i multiinstrumentalistica Ivana Vukmirović Manivi donosi novi materijal – drugi studijski album “Mirror”.

Ovaj album je jedinstven i zbog pjesme “Niko neće znati”, prve pjesme na materinjem jeziku. U svijetu koji inzistira na javnom, vrlo je malo trenutaka koji ostaju van pogleda drugih, a ova pjesma opisuje to tajno mjesto u kojem smo slobodni. Pjesma je nastala u suradnji s Đorđem Miljenovićem i govori upravo o tom trenutku kada zajedno s izabranom osobom proživljavamo ono što će zauvijek ostati osobno, sačuvano od drugih. Spoj rapa i Ivaninog prepoznatljivog vokala dočarava ono što predstoji susretu s pravim, a Miljenovićev dio prikazuje taj susret iz muške perspektive, ogoljeno od očekivanja, emotivno i iskreno. Ova pjesma daje pravu atmosferu za ono čemu dodiri i takvi susreti vode.

Poslije Ivaninog povratka iz Berlina, gde je u multikulturalnoj i bogatoj umjetničkoj sredini otkrila nove perspektive u svom stvaranju, drugi album “Mirror” dočarava promjene u njenom životu i radu. Mješavina glazbenih stilova u pjesmama, kao i bogatstvo aranžmana odlikuje autorski izraz koji je Ivana ostvarila s članovima benda, vrsnim jazz i soul glazbenicima Draganom Ćalinom za klavirom, Dejanom Antovićem na basu i Peđom Milutinovićem za bubnjevima. Ovakav miks stilova, obogaćenih i uplivima elektroničke glazbe, čini Manivi nesvakidašnjim bendom na domaćoj i regionalnoj sceni.

Ivanini tekstovi prikazuju doživljaj svijeta iz perspektive mlade žene koja postaje svjesna svoje snage i ženstvenosti. Ljubav se doživljava na novi način, kao u pjesmi “Free”, slabosti se otkrivaju i toj se emociji prepušta u pjesmi “You Make My Heart Sing”, a unutrašnji svijet se prikazuje kroz prirodu koja je okružuje (“Mirror”). Svaka od sedam pjesama s predstojećeg albuma donosi autentičnu priču o njenom razvoju kao osobe i umjetnice. Album je naslovljen po pesmi “Mirror”, koja je već privukla pažnju preko Glitch Records Sessiona.

Publika s nestrpljenjem očekuje njihove nastupe jer ono što je njihovo ime, izvedeno iz riječi “mani”, koja na Sanskritu označava najveće nematerijalno blago, to predstavljaju koncerti ovog benda – neponovljivo i neprocjenjivo glazbeno iskustvo.