FOTOGALERIJA: Koncert Đorđa Balaševića u Areni Zagreb iz više razloga poseban
27. prosinca 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Koncert Đorđa Balaševića u Areni Zagreb iz više razloga poseban

Najveći glazbeni pjesnik ovih prostora, Đorđe Balašević, nakon godinu dana se vratio u Arenu Zagreb i u 4 sata, koliko je koncert trajao, na više načina iskazao ljubav prema hrvatskoj publici.

“E sad je dosta, 20 godina vi mene gađate zečevima i sada ćete platiti za sve”, poručio je Đole u sred pjesme “Neki novi klinci” na koju publika uvijek baca plišane zečeve prema njemu, ali su ovoga puta zamijenjene uloge. Nakon par dobačenih plišanaca, Đole je simpatično rekao da mu je više dosta ovoga i zajedno sa svojim glazbenicima počeo bacati plišane zečeve prema publici te nastavio pjesmu.

Ovo je samo jedan razlog  zašto je ovaj koncert bio jedinstven. Drugi razlog je što je koncert trajao 4 sata bez ijednog bisa, a sve je završio pjesmom “Odlazi cirkus”. Koncert je obilježio i jedan emotivan trenutak prilikom izvedbe pjesme “Tvoj neko” koju je nekada dijelio na pozornici s violinistom i prijateljem Ignjacom Šenom, a s obzirom da je potonji nedavno napustio ovaj svijet, Đole je kao što bi to i svaki pravi čovjek napravio, pustio suze i s knedlom u grlu završio ljudski najzahtjevniji dio koncerta.

Naša fotografkinja Karla Matulina je bila na koncertu, a ovo su najbolji trenuci: