Amira Medunjanin najavila koncert u Slavonskom Brodu
2. studenoga 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Amira Medunjanin najavila koncert u Slavonskom Brodu

Vrhunska interpretatorica sevdaha, odnosno world music glazbe dolazi na krilima novog studijskog albuma “Ascending” u Slavonski Brod.

Koncert je na rasporedu 30. studenog, a bit će održan u Kazališno-koncertnoj dvorani “Ivana Brlić Mažuranić”. Ulaznice će biti u prodaji od srijede 7. studenog na blagajni dvorane svakoga dana od 9 do 14 sati ili sat vremena prije početka koncerta (ukoliko ostane ulaznica).

Iako novi album sadrži neke već dobro poznate i objavljene pjesme snimljene u novim aranžmanima, ovo nije tek obična kompilacija. Na albumu “Ascending” nalaze se i pjesme koje Amira redovito izvodi na koncertima, a nikada se nisu našle niti na jednom izdanju, kao i nekoliko potpuno novih pjesama. “Ascending” sadrži deset pjesama koje su snimane u glazbenom studiju “Ora” u Trondheimu tijekom veljače 2018. godine, gdje je Amira imala priliku surađivati s vrsnim TrondheimSolistene. U istom tom razdoblju Amira je u suradnji s Bojanom Zulfikarpašićem snimila pjesmu “Nestaćeš iz mog života” u Abbey Road studiju u Londonu koja se također nalazi na albumu.

Uz ko-producente Ante Gelu i Bojana Zulfirpašića, Amira je u tehničkom dijelu produkcije također okupila respektabilna imena – miks zvuka povjeren je Real World studiju i izuzetnom audio inženjeru Oliju Jacobsu, koji je također bio zadužen za snimanje u glazbenom studiju u Norveškoj i Velikoj Britaniji. Audio mastering i završni miks potpisuju Black Saloon Studio iz Londona i proslavljena Mandy Parnell, koja iza sebe ima suradnje s mnogim eminentnim svjetskim imenima popularne glazbe kao što su Bjork, Sigur Ros, The XX i Brian Eno.

Foto: Nikola Knežević