Radio Student je preživio i priprema proslavu 22. rođendana!
6. studenoga 2018.
Music Box (11005 Članci)
Podijeli

Radio Student je preživio i priprema proslavu 22. rođendana!

Prošlu godinu obilježila je crowdfunding kampanja “Nek´se daleko čuje!” u kojoj je Radio Student skupljao sredstva za nabavu novog odašiljača i proslavu međunarodne punoljetnosti.

Ovu godinu obilježit će postavljanje novog odašiljača, procesora zvuka, te tradicionalni 22. rođendan Radio Studenta. Prilika će to biti da se zahvale svim slušateljima koji su dali potporu tijekom kampanje, ali i da proslave emitiranja preko novog odašiljača. Od sada će se čuti jače i šire, a za tu prigodu na rođendanu će svirati dobro poznati stanovnici njihovog etera, Tús Nua, Žen, Haiku Garden i Crvi.

Zagrebački tročlani bend Tús Nua na scenu se ušuljao prošle godine kada su izbacile debitantski album “Horizons” da bi sada postali jedan od najtraženijih post rock i shoegaze bendova na regionalnoj sceni. U svoju biografiju osim solo koncerata upisale su i nastup u Kino Šiški s post.rock velikanima God Is An Astronaut, te u emisiji 300w na Radio Studentu.

Audio-vizualni bend Žen dobro je poznat slušateljima scene, ali i Radio Studenta. Od svojih početaka Žen se postavio kao bend koji je doživljaj i za oči i za uši koji progresivono spaja bas, gitaru, bubnjeve i synth u blend post-rocka s utjecajima eksperimentalne elektronike i shoegazea.

Ljubljanski Haiku Garden od 2016. kada su izbacili prvi EP Weaver smatraju se permanentnim iznenađenjem post-rock i shogazerske scene. Njihovu glazbu karakteriziraju sanjive melodije i vokali isprepleteni psihodelijom koja djeluje opuštajuće i istovremeno neobuzdano.

Beogradski Crvi su bend u stalnom nastajanju, grupa ljudi koja se glazbeno razumije i nadopunjuje. Debitanski album “Piše nam se dobro” izbacuju prošle godine i predstavljaju ga kao zvučnu kulisu Munchovog ‘”Krika”‘ 21. stoljeća.

Uz sve njih nastupit će i DJ-i Radio Studenta.

Proslava rođendana bit će upriličena u petak, 9. studenog s početkom u 21 sat, a upad je 30 kuna.