Nikad emotivniji Vice Versa u novom singlu u kojem će se svi moći prepoznati
2. ožujka 2021.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

Nikad emotivniji Vice Versa u novom singlu u kojem će se svi moći prepoznati

“To tako triba bit, neko u pepel, a neko u svit. Al pepel će letit visoko, tamo di ne vidi oko. Svugdi di poželi”, emotivan je Vice Versa u versu novog singla “To tako triba bit” koji se nalazi na njegovom hvaljenom albumu “Kraken” objavljenom prošle godine za Croatia Records.

“Kraken” nije samo album, “Kraken” nije samo mitološko biće, “Kraken” je život i svi njegovi usponi i padovi, a koje je savršeno opisao Vice. I baš kao što je napisao Karlo Rafaneli u recenziji albuma za Music Box – “Vice Versa se ovdje bavi stanjem koje je puno duže i trajnije od aktualnih društvenih problema. Stanjem koje je dio mitova, mentaliteta i iz kojeg na kraju krajeva ti isti problemi proizlaze. Bez obzira radi li se o preuveličavanju i (ribo)lovačkim pričama, ili vječnim problemima sa zemljištem, Versa duhovito i poluparodijski secira priče koje je svatko tko živi u Dalmaciji čuo barem jednom. Ovdje se zapravo naglašava apsurd tog mita o skromnom, vrijednom Dalmatincu iz pjesama Mladena Grdovića ili Tomislava Bralića.”
Ujedno naglašava kako najbolja pjesma albuma, “To tako triba bit”, “potpuno napušta taj parodijski element te nudi ogoljelu melankoliju koja je bliža radovima Arsena Dedića nego klape Cambi ili Iron Maidena”.

I Vice je svjestan potencijala pjesme “To tako triba bit” i zato je ovih dana dobila lyric video u produkciji CroRec Digitala jer su upravo riječi ono što je posebno naglašeno na cijelom albumu, a pogotovo u ovoj melodijskoj krasotici koja ulazi u srce na prvo slušanje. Vice nam se javio ponovno s bespuća morskih valova:
“A mislin, vi mene nešto ka pitate za izjavu, ka da ovo iko čita… Al aj. Pisma je tužna, najtužnija šta san do sad napisa. Onaj klišej se mora iskoristiti – svi će se, nažalost, pronać u njoj, prije ili kasnije. A tako triba bit! E, moran pitat, jeste kupili moj album?”