Umro pjevač i suosnivač The Walker Brothersa – Scott Walker!
25. ožujka 2019.
Music Box (11005 Članci)
Podijeli

Umro pjevač i suosnivač The Walker Brothersa – Scott Walker!

Pjevač, tekstopisac i producent te suosnivač legendarnog sastava The Walker Brothers, Scott Walker (desno na fotografiji), umro je u 76. godini života. Vijest je potvrđena od strane 4AD-a, njegove izdavačke kuće.

Kultni status stekao je upravo s The Walker Brothersima, prvo s velikim hitovima “Make It Easy on Yourself i  “The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore”, koje zapravo i nisu njihove pjesme, ali su ih oni popularizirali (prvu je originalno izvodio Jerry Butler, a drugu Frankie Valli), iako iza sebe ima i bogatu solo karijeru u sklopu koje je objavio 14 albuma. Oni najznačajniji su objavljeni upravo u 60-im godinama “Scott”, “Scott 2”, “Scott 3” i “Scott 4”. Njegov smisao za pisanje pjesama mnogi smatraju jednim od najinovativnijih i najkreativnijih u glazbenoj povijesti. Istaknuo se i kao producent pa je primjerice producirao album grupe Pulp “We Love Life”, a skladao je i glazbu za film i njego zadnji uradak je bio za film “Vox Lux” s Natalie Portman.

Njegova i glazba The Walker Brothersa temelji su na kojima su osnovani mnogobrojni sastavi. Tu se ističe čak i sastav Radiohead, osobito Thom Yorke koji je rekao kako mu je Scott pokazao kako koristiti svoj glas i riječi.

The Walker Brothers su bili poznati i po tome što su za razliku od Beatlesa, koji su u to vrijeme imali veliku popularnost u Americi, veći uspjeh postizali u Britaniji nego u rodnoj Americi.