5. prosinca 2016.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Apocalyptica će hrvatskoj publici u travnju svirati klasike Metallice

Finska četvorka Apocalyptica izvestće svoj kultni album «Plays Metallica By Four Cellos» i druge klasike Metallice u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 3. travnja.

Virtuozi na violončelima u Zagreb dolaze u sklopu turneje koja prati 20 godina od objave slavnog izdanja. Apocalyptica – «The Unforgiven»U svibnju 1996 Apocalyptica se pojavila na sceni kultnim prvijencom “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milijunskim nakladama i izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom. Ovoga ljeta na 20. obljetnicu tog epohalnog debija Apocalyptica je objavila prošireno novo izdanje spomenutog albuma, a početkom iduće godine kreću i na turneju. Na toj seriji nastupa band će izvoditi isključivo klasike Metallice, sve skladbe koje se nalaze na albumu kao i mnoge druge koje su s vremenom uvrstili u svoju set listu. Dvosatni Metallica show u zagrebačku koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog dolazi 3. travnja, a zanimljivo će biti vidjeti i da li će Apocalyptica u set listu uvrstiti i neke skladbe sa svježe objavljenog studijskog albuma Metallice.

Apocalyptica je, dakako, jako dobro poznata domaćoj publici. Dosadsu već nastupali u Lisinskom, Tvornici kulture i Boogaloou te upulskoj Areni. Ulaznice za koncert “Plays Metallica By Four Cellos” Apocalyptice uprodaju kreću u četvrtak 8. prosinca, na svim prodajnim mjestimasustava Eventim, blagajni Lisinskog i u Ulaznice.hr sustavu. Cijene iznose 160, 190 i 220 kn, ovisno o sektoru dvorane.

Foto: Ville Juurikkala