Sjajna Nina Kraljić objavila spektakularan spot za pjesmu “Snijeg”
6. prosinca 2016.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Sjajna Nina Kraljić objavila spektakularan spot za pjesmu “Snijeg”

Nina Kraljić, talentirana glazbenica, dobitnica nagrade Porin, finalistica Eurovision Song Contesta 2016 te pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, sa svog debitantskog albuma „Samo“ predstavlja potpuno novi singl – pjesmu „Snijeg“, autorskog tandema Ines Prajo i Arjane Kunštek, uz produkcijski potpis Ivana Popeskića!

“Pjesma je nastala kada i „Zaljuljali smo svijet“, a čak je postojala ideja da ju Nina izvodi na Eurosongu. Arjana i ja nismo željele da naša pjesma ide na Eurosong, niti smo ju željele mijenjati. Nini za ljubav smo eksperimentirale kod Ivana u studiju, no došli smo do zaključka da ne želimo previše ići u pop. Emotivno sam vezana za tu pjesmu, a snijeg je metafora za nešto nježno, čisto i mekano, bez obzira što izgleda hladno. Oni koji će pjesmu slušati, znat će što smo Arjana i ja željele postići pjesmom, a i Nina je svojom izvedbom to sve pokazala. To mi je jedna od najdražih pjesama na albumu, a moram spomenuti kako sam oduševljena Ivanovim aranžmanom iste”, kaže Ines Prajo.

Za vrijeme kreiranja albuma „Samo“, upravo je pjesma „Snijeg“ bila iznimno važna za njegov koncept, što je potvrdio i producent Ivan Popeskić: „Najviše smo se trudili oko ove pjesme, tražili smo etno prizvuk s utjecajem popa. Kada smo napokon bili zadovoljni pjesmom „Snijeg“, sve ostalo je išlo prirodnim tokom i točno smo znali kako će zvučati.“

Novi singl „Snijeg“ nasljeđuje naslovni singl „Samo“, a dolazi za sam kraj ove iznimno produktivne godine za Ninu Kraljić, u kojoj je predstavila svoj debitantski album „Samo“, objavljen 30. rujna u izdanju Universal Music Hrvatska.

Svoje prvo studijsko izdanje Nina Kraljić je kreirala sa svojim glazbenim timom, kojeg čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arjana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić. Album donosi ukupno 12 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom jeziku. Za ilustraciju naslovnice izdanja zaslužna je Branka Hollingsworth Nara, a dizajn su radile Kreativne Ovčice.

Uoči objave albuma, Nina Kraljić provela je jesenske mjesece na turneji u Slovačkoj i Češkoj, pridruživši se kultnoj slovačkoj rock skupini Elán, na njihovoj slavljeničkoj turneji, kojom su obilježili više od 40 godina djelovanja benda. Nina je tijekom rujna i listopada nastupila kao support act na ukupno 10 koncertnih datuma te svoje pjesme i unikatnu interpretaciju predstavila i pred slovačkom i češkom publikom.

Pjesma „Snijeg“ jedan je od favorita s albuma „Samo“ koji je objavljen 30. rujna.

Foto: YouTube Screenshot