Dropkick Murphys za novi album obradili klasik “You’ll Never Walk Alone”
9. prosinca 2016.
Music Box (10572 Članci)
Podijeli

Dropkick Murphys za novi album obradili klasik “You’ll Never Walk Alone”

Obrada klasika «You’ll Never Walk Alone» novi je singl grupe Dropkick Murphys skinut s njihovog nadolazećeg albuma «11 Short Stories Of Pain & Glory».

Korjeni pjesme «You’ll Never Walk Alone» nalaze se u «Carouselu», jednom od najuspješnijih mjuzikala svih vremena. Gerry And The Pacemakers snimili su pop verziju 1963. koju su prihvatili pristalice Liverpoola i uveli u subkulturu kroz koju je postala vjerojatno najpoznatija navijačka pjesma na svijetu. Osim uz liverpoolski kop «You’lle Never Walk Alone» vezana je uz navijače Celtica, Feyenoorda, Borrusie Dortmund, St Paulia, Club Bruggea te mnoge druge uključujući i one koji prate zagrebački Medveščak.

Motive da obrade pjesmu Dropkicki su našli u aktualnom gorućem problemu s drogama i brojem predoziranja koje je naročito pogodilo područje New Englanda. Stihovi su snažno utjecali na Kena Caseya, basista i pjevača, na čiju inicijativu se bend i upustio u riskantan posao obrađivanja velikog klasika. Krajnji rezultat je prava Dropkick bomba, skladba čije se značenje i uloga u povijesti savršeno sklapa s naslovom albuma «11 Short Stories Of Pain & Glory».

Novi materijal bit će objavljen 6. siječnja, a već ga je najavio izvrstan prvi singl «Blood». U zagrebačku Tvornicu kulture, čijih pola kapaciteta je već rasprodano, grupa stiže utorak, 7. veljače. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 170 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 190 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
• www.dirtyoldempire.com