Neno Belan i Fiumensi objavili novi album “Sanjaj”
6. siječnja 2017.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Neno Belan i Fiumensi objavili novi album “Sanjaj”

Neno Belan, jedan od najpopularnijih domaćih kantautora, konačno objavljuje dugoočekivani studijski album!

Od ”Oceana ljubavi” prošlo je punih šest godina, a Belan i na novom studijskom izdanju ostaje vjeran ljubavnoj tematici i njeguje pozitivan sanjarski pristup. Kako i sam Belan kaže, posljednjih petnaest godina njegovi se albumi ne doživljavaju kao novi albumi već kao kolekcija hit singlova. Upravo se tako na njegovom novom albumu nalaze singlovi koji su tjednima, čak i mjesecima, zauzimali vrhove top ljestvica.

Riječ je o superhitovima ”Ulicama grada (Pjesma sreće)” s Ljetnim kinom koja je 2013. godine osvojila Porin za pjesmu godine, ”Tvoj glas”, duet s Majom Posavec koji je ovjenčan ove godine Porinom za najbolju vokalnu suradnju, ”Jer je pjesma dio nas” sa Zagrebačkog festivala 2015. godine, ”Anđela, anđele” u kojoj surađuje s uglednim riječkim gitarističkim virtuozom Halom, ”Nedir nad morem plavim”, jedna od rijetkih pjesama koju Belan ne potpisuje autorski, te posljednji singl ”Sanjaj!” iz dječjeg mjuzikla ”Čarobnjak iz Oza”. Ove je godine poseban uspjeh doživio dječji mjuzikl ”Matilda” za koji je Neno Belan napisao glazbu, iz kojeg se na albumu se našla pjesma ”Čaroban je dječji svijet” u kojoj gostuje dječji zbor iz mjuzikla. Na albumu se nalazi i pjesma ”S Mure na more Jadransko” koju Neno izvodi s Vladom Kreslinom, vodećim slovenskim kantautorom.

Kao posebnu ekskluzivu, novi album ’Sanjaj!’ donosi tako i jednu do sada neobjavljenu snimku, live duet s Josipom Lisac u izvedbi Belanovog klasika ”Vino noći”, kojeg su izveli na rasprodanom ovogodišnjem koncertu za Valentinovo u Domu sportova kojim je Neno obilježio 30 godina svog glazbenog stvaralaštva.

Produkciju albuma uz Nenu Belana, potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Igor Ivanović, a grafički dizajn Marko Nemec.

Album ”Sanjaj!’’ ujedno je peto izdanje objavljeno otkad je Belan započeo suradnju sa Fiumensima, a koja će u godini koja slijedi obilježiti 20 godišnjicu. Velika fešta sprema se na dosad najvećem samostalnom koncertu Nene Belana & Fiumensa u Domu sportova, u subotu, 25. veljače 2017. Ukoliko još niste, požurite po ‘early bird’ ulaznice koje po cijeni od 75 kuna možete kupiti samo do 31.12.2016., dok će cijena od 1.1.2017. biti 95 kuna.