Analiza umA iz Frankfurta i Zoran Mišić snimili pjesmu “Buđenje”
19. siječnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Analiza umA iz Frankfurta i Zoran Mišić snimili pjesmu “Buđenje”

Frankfurtski rockeri iz Analize umA pripremili su nam novo glazbeno izdanje kojim najavljuju svoj album prvijenac!

Pjesma „Buđenje“ ljubavna je rock balada koja osim one glazbene, ima i zanimljivu priču o suradnji koja uključuje i zvijezdu showa Hrvatska traži zvijezdu, Zorana Mišića, a dobila je i svoje video uprizorenje!

Kako se „Buđenje“ bližilo kraju, dogodila se i neplanirana suradnja sa Zoranom koji je tada boravio u Frankfurtu. Analizatori ga vole nazivati jednim od najboljih rock vokala današnjice, a njegov je snažan glas i još jača energija razbudila svaki stih koji je svojim glasom dotaknuo. Jednostavne riječi, ali mnogo emocija govore o tome kako je biti ostavljen i slomljenog srca.

Pjesma i spot snimljeni su u dva dana, a kako kažu u bendu, izgleda da baš iz takvih situacija ispadaju najbolja umjetnička djela.

„Nakon kratkog stjecanja dojmova o samoj pjesmi “Buđenje” i ostalim djelima Analize uma, Zoki pristaje na suradnju, i onda ide sve jako brzo. Iste noći se snima Zokijev vokal, a za sljedeći dan Željko Sarić već je organizirao snimanje spota za koji također nije bilo dovoljno vremena. Sve se to desilo s 13. na 14. 2. 2015. Na samo Valentinovo Analiza uma snimila je jednu od rijetkih pjesama koja govori o nesretnoj ljubavi. Čudna koincidencija. Možda nesretni junak iz pjesme ipak doživi happy end, ko zna…“ (Marko Pavić, Analiza umA).

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Marko Pavić, dok je za mix i mastering zaslužan Vojkan Runjaić. Za režiju i  montažu zaslužan je Željko Sarić, a cijeli je video provučen kroz crno-bijeli efekt kako bi se dočarao mračni i emotivni ugođaj same pjesme koja govori o tome kako čovjek sve shvaća „tek kad ostane sam“…

Frankfurtski bend ovim singlom najavljuje nadolazeći album pod nazivom „Analiza umA“ na kojem su pripremili 14 novih pjesama, a specijalni gosti na albumu su Zoran Mišić i Anto Filipović s harmonikom u pjesmi „Drolja“. Debitantsko izdanje Analize umA uredio je Davor Franjić.

Izvor: Dallas Records