Mladi varaždinski pop/rock band The Mindmills predstavlja svoj prvi spot za “Naviku”
20. siječnja 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Mladi varaždinski pop/rock band The Mindmills predstavlja svoj prvi spot za “Naviku”

Nakon što su 9. lipnja 2016. godine u Varaždinskoj Sinagogi premijerno koncertom izveli sasvim novi, autorski materijal, The Mindmills su u četvrtak, 19. siječnja predstavili svoj prvi spot za singl „Navika“.

The Mindmills, varaždinski peteročlani bend, teško se može odlučiti kojem žanru bi točno trebao pripadati, jer su sigurni da je na njih utjecaj izvršilo jako puno glazbenih stilova, od klasičnog pop – rocka, psihodeličnog rocka, progresivnog rocka, post-rocka, folka, bluesa, pa sve do new agea ili klasike. Mindmillsi žele da svaka pjesma priča svoju jedinstvenu priču sinergijom koju odabere u trenutku kad nastaje.

Bend je okupljen oko kreativnih muzičara, čiji su članovi Melanija Gradečak (osovina benda,vokal i flauta), Jura Geci (akustična gitara,el. gitara, mandolina), Rene Coner (el.gitara, back vokal), Aleksandar Vešić (bass) i Emil Kranjčić (bubanj).
Nakon dosta vremena zajedničkog muziciranja i rada na autorskim stvarima, The Mindmills izbacuju prvi singl i spot za „Naviku“, pjesmu koja se jako dugo kuhala, tražila prave sastojke i začine dok nije postigla konačan okus i teksturu.

Sama pjesma je snimana čak dva puta jer im je ušlo u naviku snimati samu “Naviku” i verzija koja izlazi van je ona iz zagrebačkog studija Morris, pod producentskom palicom Nevena Marinca (snimanje i mastering).
U stvaranju prve verzije pjesme na bubnjevima je sudjelovao Neven Mehun, njihov stari prijatelj i jazzer, međutim ipak je u međuvremenu na njegovo mjesto došao bubnjar Emil Kranjčić te u potpunosti zaronio u priču benda.
Spot je sniman u ljeto 2016. godine na dvije lokacije u Varaždinu: u Jahaoni u Optujskoj ulici i u dvorištu, atelieru kod poznatog varaždinskog umjetnika Darwina Butkovića.

„Navika se bavi navikama, kako već to u životu biva, koje mi ljudi vučemo sa sobom. Nekih se teško riješiti i skloni smo izgovorima koji nas drže u zoni komfora. Komfor ili strah na jednoj strani i želja da se nešto dogodi na drugoj – ali da se ne moramo pokrenuti. Želite li brojiti godine u životu ili živote u godinama? Poslušajte pjesmu pa ocijenite sami.“ – izjavila je Melanija Gradečak.
Julia Klier i Dražen Krešić (Droolia produkcija) potpisuju režiju i montažu spota, dok je direktor fotografije Damir Chytil.

Singl „Navika“ je izdan u vlastitom aranžmanu. U međuvremenu bend priprema prvi studijski album i planiraju izbacivanje EP-a tijekom 2017. godine.

Ovakvi bendovi su potrebni  hrvatskoj glazbenoj sceni i pokazuju kako se može u svakom kutku Hrvatske “sakrivati” neki sjajan projekt kojeg vrijedi slušati. To su upravo The Mindmills i čekamo nove stvari iz njihove radionice.

Detalji videa:
Direktor fotografije, montaža: Damir Chytil
Produkcija, režija i montaža videa: Julia Klier i Dražen Krešić (Droolia produkcija)
Kostimografija: Žarka Krpan, Melanija Gradečak
Šminka: Ema Kerekeš
Scenarij: Droolia produkcija, Melanija Gradečak
Pjesmu snimao i miksao: Neven Marinac, Morris studio Zagreb

Foto: Neven Jurković