Pronađena mrtva pjevačica vječnog plesnog hita i soundtracka ljeta “Lambade”
21. siječnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Pronađena mrtva pjevačica vječnog plesnog hita i soundtracka ljeta “Lambade”

Loalwa Braz Vieira, poznata kao pjevačica benda Kaoma pronađena je mrtva 19. siječnja u izgorenom automobilu u Brazilu u svojoj 63. godini života.

Za sada su nepoznate okolnosti njezine smrti.

Kaoma je bila francuska grupa koja je imala pjesme na portugalskom jeziku, a veliki njihov hit je Lambada iz 1989. godine koja je postala ultimativni soundtrack ljeta. Kasnije su bolivijska braća tužila Kaomu zbog prepjeva njihove pjesme. No, bez obzira na te okolnosti pjesma je inspirirala mnoge te se čak i danas može često čuti na plesnim podijima u cijelom svijetu.

Inače, Loalwa je osim na portugalskom pjevala i na francuskom, španjolskom i engleskom jeziku. S grupom Kaoma je snimila tri studijska albuma, a kao solo izvođačica isto toliko. Kaoma je nastavila raditi i bez ove pjevačice te je ponovno bend aktiviran 2006. godine.

Inače, za one koji nisu znali pjesma “Lambada” je korištene za potrebe reklame jednog svjetskog brenda sokova, pa tako možete čak 22 puta u video spotu vidjeti njihovu specifičnu bočicu koju u pjesmi koriste i kao “šejkere” za koktele, perkusije…