Pred nama zanimljiv tjedan glazbe i poezije u Vinylu
23. siječnja 2017.
Music Box (8503 Članci)
Podijeli

Pred nama zanimljiv tjedan glazbe i poezije u Vinylu

Svakoga tjedna ljubitelji glazbe mogu uživati u zanimljivim programima Vinyla na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

PONEDJELJAK 23.1. | 20 h 30 minuta

Action painting – Norton Wisdom & guests
Norton Wisdom je istaknuti američki umjetnik koji je svoje performanse izvodio na Zimskim olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityju te u suradnji s brojnim svjetskim glazbenicima poput Flea (RHCP) i Becka.  Njegove slike i skulpture mogu se naći u stalnim zbirkama istaknutih muzeja, uključujući La Jolla Muzeja suvremene umjetnosti, Milwaukee Art Center, Wisconsin i Orange County Museum of Art.  Norton Wisdom je svoj umjetnički život počeo pohađanjem Chouinard Art Instituta u Los Angelesu. Kao student poznatog John Altoona (jednog od nadmoćnih umjetnika West Coast avangardizma 50-ih i 60-ih godina), Wisdom je uveden, ne samo u osnove crteža, nego i u podebljano konceptualno bazirana humanistička razmišljanja koja će postaviti temelje njegovih budućeih postignuća. Od 1979. godine ovaj jedinstveni i originalni umjetnik nastupa uživo sa bendovima / glazbenicima, stvarajući inspiriran glazbom koju čuje.

Wisdom je došao u Zagreb na poziv Henry Stag Art Agencije iz Zagreba, koja je počela djelovati početkom ove godine, u suradnji sa Tvornicom Kulture i PR Agencijom Mala Šuma, a performas će izvesti uz improviziranu glazbu lokalnih glazbenika:

Mario Veljača (Gitara)
Filip Palčić (Gitara)
Roko Crnić (kontrabas)
Mak Murtić (saxofon)

Ulaz je slobodan!

PONEDJELJKOM  | 18 – 22h

Gospodari uspomena – prodajna izložba ploča
Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvaja iz svoje bogate kolekcije ploča, raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce. Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!

UTORAK 24.1. | 20 h 30 minuta

Poetski striptiz – Sanja Baković & Siniša Matasović
Na ovom izdanju Poetskog striptiza nastupit će dvoje istaknutih pjesnika mlađe generacije, Sanja Baković i Siniša Matasović. Sanja je inicijatorica i voditeljica Cekape-ovog (Centar za kreativno pisanje) projekta Odvalimo se poezijom, dok je Matasović moderator i voditelj Stihovnice Siska, poetskih večeri u Matici hrvatskoj.

Siniša Matasović je jednan od rijetkih autora s hrvatske književne scene koji uspješno spaja naočigled nespojive pristupe književnosti: standardni/konvencionalni pristup (aktivnosti vezane uz Maticu hrvatsku i članstvo u Društvu hrvatskih književnika) i ono što ćemo u širem kontekstu nazvati undergroundom (slam poezija i organizacija brojnih silčnih aktivnosti). Do sada je objavio dvije knjige: 2015. godine zbirku poezije indikativnog naslova ‘Sisak se uspješno pretvara da spava’ i svježe tiskani roman ‘Nećak’ u prosincu 2016. godine.

Sanja Baković je svoju premijernu zbirku poezije ‘Plovna mjesta’ objavila u svibnju 2016. godine. Kroz nju provlači motive vezane uz svoj rodni Brač, ali se osvrće i na brojne druge, uobičajene probleme hrvatske svakodnevice.  Pridružite se i poslušajte pjesme ovih samosvojnih i britkih autora, nećete požaliti.

SRIJEDA 25.1. | 20 h 30 minuta

Free Spirit
Free Spirit je zagrebački bend čije kompozicije nastaju u trenutku izvođenja. Glazba koju izvode temelji se na uzajamnosti i razmjeni energije i osjećaja između svirača i slušatelja. Upravo zbog toga je svako iskustvo slušanja ovog instrumentalnog sastava jedinstveno. Njihovi akordi i melodije uvest će vas u meditativnu atmosferu.
Samo dopustite da vas glazba ponese…

Članovi Free Spirita su:

Domagoj Leljak – gitara
Matej Deronjić – klavir
Pavle Golubić – udaraljke

ČETVRTAK 26.1. | 20h30

Chui se vraća u Vinyl! 

Ovaj put će se premijerno u Hrvatskoj predstaviti sa novom postavom u kojoj su, uz Tonija i Vojkana, bubnjar Ivan Levačić (mnogima znan iz ABOPa, Kriesa, Pridjeva te benda Natali Dizdar) i basist Konrad Lovrenčić (njegov kolega iz Kriesa te bas uzdanica Elementala, Tobogana i mnogih drugih bendova).  Dečki se upravo vraćaju nakon nastupa u Nizozemskoj na Eurosonic Noorderslag festivalu, najvećem showcase festivalu u Europi i premijerno će nam izvesti i nešto poptuno novog materijala kojeg spremaju za nadolazeći album. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom („Chui“ Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival“ koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike.
2015. godine pak Chui objavljuje treći album „Third Sun From The Stone“ koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj, te je bio nominiram za diskografsku nagradu Porin. Na koncertnoj promociji novog albuma Chui je rasprodao Zagrebačku Tvornicu kulture, a posebno se pamti nastup na Inmusic festivalu pred prepunim hidden stagem.

Toni Starešinić – klavijature & elektronika
Vojkan Jocić – sax & elektronika
Ivan Levačić – bubnjevi
Konrad Lovrenčić – bas gitara

PETAK 27.1. |  od 22h

Sofistifunk by DJ Bocca (funk, soul, disco edits, etc…)

SUBOTA 28.1. | od 22h

Music Selection by DJ Tabu (keeper of the groove) presents: Music Selection (disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc…)