PREMIJERA: Andrija novim singlom otkriva koliko će njegov novi konceptualni album biti raznolik i zabavan
20. veljače 2024.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Andrija novim singlom otkriva koliko će njegov novi konceptualni album biti raznolik i zabavan

Andrija najavljuje svoj novi album novim singlom „I Never Regret“. I ovoga puta iznenađuje stilski sasvim drugačijom pjesmom – ovoga puta u country pop izdanju na kojem gostuje autentični američki pedal-steel gitarist Daniel Beachy (Martin, Georgia, USA), koji je nježnu Andrijinu ljubavnu pjesmu na engleskom oplemenio odličnim solom na tom tipično country instrumentu.

Kada je, nakon vrlo hvaljenog debitantskog albuma „Tri metra od mora i tri godine od tebe“ Andrija odlučio raditi sasvim drugačiji album, bio je to rizik koji pokazuje koliko, zapravo, on uopće ne razmišlja o prilagođavanju ukusu šire publike.

„Nakon prvog albuma bilo mi je jasno da nema smisla ‘silovati’ i pokušavati se svrstati u ladicu. Nisam ja za to. Meni je bilo draže krenuti u istraživanje svojih mogućnosti i pokušati se prilagoditi različitim glazbenim žanrovima i veseli me što sam u svima njima našao dio nekog svog prostora“, komentirao je album „The best of the Rude Android Records“ kojeg priprema za objavljivanje ovog proljeća.

Odabrao je i zanimljiv pristup. Shvativši da se stilski različite pjesma na okupu ne mogu nazvati albumom, osim ako ne postoji priča koja ih povezuje, odlučio se za „osnivanje“ izdavačke kuće Rude Android Records i predstavljanje njezinih izvođača na kompilacijskom albumu. Internet stranice „izdavačke kuće“, odnosno ovog projekta, otkrivaju koliko je Andrija daleko išao u osmišljavanju ovog koncepta kojim je sam sebi htio pružiti glazbenu slobodu lutanja od pop-zabavne glazbe preko alter popa, country popa, naivnog popa, jazza, rocka sve do elektronike, stvarajući svoja alter-ega za svaki od žanrova.

Ovaj singl, nakon što smo čuli prethodne predstavljene pjesme „Nije vrijeme za rastanke“ i „Dominator“, najavljuje zabavan album. „The best of the Rude Android Records“, ako je suditi po stilskoj raznolikosti, nije po ničijem ukusu, ali na njemu će mnogi naći svoje favorite i time predstavlja izraz iskrenog autorskog i kreativnog beskompromisnog pristupa sa željom da se ne dodvorava i ne svrstava već da bude svoj i ničiji.