Grupa Calido ima novi singl- “Gubim sve”
24. siječnja 2017.
Zvončica Štivčević (8 Članci)
Podijeli

Grupa Calido ima novi singl- “Gubim sve”

“Gubim sve” je novi singl grupe Calido koji naznačuje zaokret u njihovom glazbenom izričaju. Iz gotovo potpunog akustičnog stila Calido se okreće novom elektronskom, odvažnijem i zrelijem zvuku te ozbiljnijoj tematici.

“Gubim sve” progovara o nedostatku sigurnosti te narušenom intimnom odnosu dvoje ljudi koji su si nekada mnogo značili, a sada im posljednji zajednički trenuci klize kroz prste. Između sebe izgradili su zid i svaka bliskost je postala stvar prošlosti. Pokušavaju zadržati zadnje lijepe misli, no ipak ne uspijevaju; gube međusobnu prisnost, gube u partneru svoju sigurnu bazu, a samim time gube i dio sebe. Naposljetku, najteže je priznati kraj.
“Gubim sve” je ujedno i prikaz društva u kojem živimo, društva praznih obećanja. U svakodnevnici oblikovanoj odlukama drugih koliko god davali, nama se uvijek oduzima. Želimo promijeniti situaciju i želimo izgraditi bolji život za sve nas, ali bez iskrene želje za promjenom ostajemo nemoćni. U nedostatku stabilnosti na svim poljima, osjećamo unutarnje trganje, previranje i naposljetku shrvanost i tugu. U toj svakodnevnoj igri mi zapravo jedini gubimo.

Autor glazbe i teksta je Alan Dović, a glavi vokal izvrsna Vedrana Šlipogor.
Režiju osebujnog video spota potpisuju Jadranko Begić-Stripy uz Alana Dovića.

Nakon izuzetno dobro medijski prihvaćenog albuma prvijenca “Dobar razlog”, Calido se mogu pohvaliti MTV premijerom njihovih spotova za singlove “Jednom” i “Pokucaj 2x”, CMC premijerom njihovog spota za singl “Kreni dalje”, gostovanjima na brojnim radijskim, televizijskim te emisijama novih medija (Balcony TV, Garaža, Soundstarter…) te velikim uspjehom na brojnim domaćim i regijskim radio postajama, uključujući drugo mjesto na MTV-evoj ljestvici domaćih singlova. Također, dobitnici su MTV Gold nagrade (2014.) za pjesmu “Govori tiho” nastaloj u suradnji s renomiranim pjevačem i autorom Filipom Dizdarom.

 

Izvor: Aquarius Records

Foto: Calido Facebook

 

 

Oznake calido