Jednom od najvećih talenata u regiji sada bi bio 36. rođendan
25. siječnja 2017.
Nikola Knežević (2745 Članci)
Podijeli

Jednom od najvećih talenata u regiji sada bi bio 36. rođendan

25. siječnja imao bi 36 godina, taj anđeo predivnog glasa, osoba koja je svojim toplim srcem privlačila mnoga druga srca, pogotovo svojih fanova.

Makedonski pjevač Toše Proeski, nažalost, prije 10 godina zauvijek je napustio ovaj svijet u teškoj prometnoj nesreći kod Nove Gradiške. Iza njega ostao je anđeoski glas, ali i njegovo srce, njegova humanost, ostao je čovjek.

Imao sam prilike nekoliko puta razgovarati s njim, jednom čak i uživo. Sjećam se tog trenutka kao danas. Radijski festival na Hvaru, prilazim Toši, oko njega rijeka fanova i pitam ga za kratki intervju. Rekao mi je dok se potpisivao na razne predmete s njegovim likom svojim dragim fanovima: “Naravno da može, samo pričekaj malo”. I uvijek s osmijehom na licu. To je bio njegov život, fanovi su ispunjavali njegovo već tada veliko srce. Čak smo morali odraditi intervju dok se potpisivao obožavateljima jer je zaista bilo more njih koji su htjeli upoznati svog Tošu. Nakon toga, odradio je, po meni, jedan od najdražih koncerata na kojima sam ikada bio. Vlastite pjesme, covere, od najvećih svjetskih pop diva do najvećih rock i metal balada, sve je izvodio s tolikom ljubavi prema glazbi, prema pjesmi. Tada me se jako dojmio i od tada ga iznimno cijenim. Kada sam čuo vijest da je tragično poginuo, sjećam se, bilo je to nedugo nakon promocije nove pjesme “Igra bez granica” koja ima takve riječi kao da je znao da će se nešto dogoditi, kao da je poručio – zbogom. Pogotovo su me pogodile riječi “Da te bar mogu probuditi, kavu ti skuhati, u krevet donijeti, pa te poljubiti. Al’ toga nema i ne postoji”. Suze su same od sebe krenule.

Nažalost, sudbina je točno tako i rekla. Više ga nismo vidjeli, ali čujemo tog anđela i dalje. Kroz njegovu melodiju, kroz njegov glas.  “Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome”, to su njegove riječi koje i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog glazbenika, ali i onima koji nisu imali tu prigodu. Za brojne obožavatelje Toše Proeskog, vrijeme je stalo 2007. godine, ali balkanski princ i dalje živi kroz svoje pjesme i djela.

“Sretan rođendan Anđele, ZAUVIJEK TVOJI POTPISUJEMO!”, poručili su iz njegove matične izdavačke kuće Hit Records. Samo ću još dodati – hvala ti, da je više dobrote u nama svima kao što je bilo u tvome srcu.

Foto: Promo Hit Records