Umro Butch Trucks, jedan od osnivača The Allman Brothersa
26. siječnja 2017.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Umro Butch Trucks, jedan od osnivača The Allman Brothersa

Godina nije ozbiljno niti krenula, a već smo izgubili jednog vrhunskog glazbenika.

Naime, u 69. godini umro je bubnja benda The Allman Brothers i jedan od osnivača ove legendarne grupe, Butch Trucks. Za  sada nije poznat uzrok smrti, a menadžer je molio sve u ime obitelji bubnjara da poštuju privatnost u ovim najtežim trenucima.

Butch Trucks ili pravim imenom Claude Hudson “Butch” Trucks rođen je u Jacksonvilleu u Floridi 11. svibnja 1947. godine. Još u osnovnoj školi je počeo svirati bubnjeve za školski bend, a roditelji su mu kupili prve bubnjeve tek u 11. razredu. Tada je svirao u dva benda, Vikings i The Echoes, a nakon što je završio srednju školu otišao je na Floridu studirati i oformio grupu The Bitter Ind.  Kao član tog benda upoznao je Grega i Duanea Allmana koji su ga kasnije zvali  i pitali želi li s njima svirati bubnjeve. Tri godine nakon toga osnovan je The Allman Brother Band. Sve ostalo je povijest.

Tijekom najboljih vremena grupe imali su beliki broj hitova,  ali samo je “Ramblin’ Man” s albuma “Off Brothers and Sisters” uspio doći do mjesta broj 2 na Hot 100 ljestvici.

Iako je bend imao nekoliko prekida tijekom svih 45 godina djelovanja Butch Trucks je bio bubnjar. Umro je u 69. godini na West Palm Beachu u Floridi.