Eros Ramazzotti objavio album “Vita Ce N’è” s kojim dolazi u Opatiju!
23. studenoga 2018.
Music Box (9676 Članci)
Podijeli

Eros Ramazzotti objavio album “Vita Ce N’è” s kojim dolazi u Opatiju!

Iznimno popularan talijanski pjevač, glazbenik i svakako dugogodišnji miljenik hrvatske publike – Eros Ramazzotti, objavio je svoje 15. po redu studijsko izdanje.

Na njemu se našlo 14 novih pjesama koje odišu pozitivnom energijom, a pjevač je izjavio kako je „upravo ljubav izvor te energije“. Kao posebni gosti na „Vita Ce N’è“ našle su se neke od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda. Među njima su ovogodišnja dobitnica Grammyja Alessia Cara (u duetu „Vale per sempre“ i Luis Fonsi (u duetu „Per le strade una canzone“).

Ovo je ujedno i prvi album kojeg je Eros producirao samostalnu, u čemu su mu u tehničkoj sferi snimanja albuma pripomogli Antonio Fillippelli (Federica Carta, Zero Assoluto) i Celso Valli (Vasco Rossi, Andrea Bocelli, Laura Pausini). Svoj doprinos dao je i popularni Lorenzo Jovanotti, s kojim je Eros napisao baladu „In Primo Piano“, koja se pokazala kao jedan od najintenzivnijih trenutaka na albumu.

„Ovo je album posvećen ljubavi.“, otkriva Eros i nastavlja „Za mene predstavlja novi početak, kao i izazov između mene i vremena, predstavlja moju želju da ostavim trag. Naslov albuma predstavlja slogan, želju, mantru…način da kažem „nastavimo dalje“, jer ionako ćemo se naći na zajedničkom početku, ne postoji samo jedan smjer kretanja“.

Album je dostupan u nekoliko verzija – kao standardno i deluxe CD izdanje te kao dvostruki LP (standard & colored) i naravno u digitalnom obliku. Velika svjetska turneja u sklopu koje će 2019. godine Ramazzotti predstaviti svoje najnovije studijsko izdanje počinje 14. veljače u Münchenu, a nastupa i u Beču (15. travnja), Beogradu (24. rujna) te Budimpešti (24. listopada), dok u Hrvatsku (Ljetna pozornica, Opatija) dolazi 15. kolovoza.

Eros Ramazzotti odrastao je u predgrađu Rima, a karijeru je započeo 1982. godine singlom „Ad Un Amico“. Danas ga znamo po njegovim najvećim hitovima kao što su „Parla Con Me“, „Fuoco Nel Fuoco“ i „Cose Della Vita“, na kojoj je gostovala i popularna američka pjevačica Tina Turner.

„Vita Ce N’è“ – popis pjesama:
Per Il Resto Tutto Bene
Vita Ce N’è
Vale Per Sempre
Siamo
In Primo Piano
Ti Dichiaro Amore
Per Le Strade Una Canzone
Una Vita Nuova
Ho Bisogno Di Te
Due “volontà
Nati Per Amare
Dall’Altra Parte Dell’Infinito
Buonamore
Avanti Così’
Per Il Resto Tutto Bene