IZVJEŠĆE: Cold Snap uz Polarity of Life u Vintageu proslavio 14 godina postojanja
28. siječnja 2017.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Cold Snap uz Polarity of Life u Vintageu proslavio 14 godina postojanja

U Hrvatskoj je uglavnom raritet kada se neki metal bend može pohvaliti s puno godina staža, a među njima se svakako svrstao i Cold Snap, koji je ovog četvrtka proslavio 14 godina postojanja. Na pozornici su im se pridružili zagrebački Polarity of Life, koji su nedavno objavili novi EP.

Za svaku pohvalu, koncert je počeo na vrijeme, no pred još uvijek malo publike. Polarity of Life su svoj set otvorili s “Invisible Eye”, nakon koje su vrlo kratko pozdravili. Ubrzo su najavili i pjesmu s aktualnog EP-a koji su nedavno objavili, a publika koje je bilo sve više im je dala dobru podršku pljeskom. Bilo je lijepo vidjeti da se s vremenom popunila dvorana, dajući podršku bendu koji je dosta čvrsto i sigurno nastupio. Pjevač je uhvatio priliku između pjesama pa nazdravio gitaristi, opravdavajući se da je najnoviji u bendu. Od novijih pjesama su zasvirali i “Beginning/End/Beginning”, a kako novo izdanje govori o temama koje se dotiču vlastitog ega, prosvjetljenja i unutarnjeg mira, trudili su se tu energiju dočarati publici. Ono što je izazvalo veliki pljesak je i pohvala pjevača, koji se osvrnuo na ljude koji godinama redovito dolaze na koncerte poput ovog. Svoj set su zaključili s pjesmom “Cutting Through” za koju su objavili video.

Set lista:
Invisible Eye
Serpents Kiss
Epiphany
Torn
Endless River
Beginning/End/Beginning
Transformed
Ten Times More
(In)security Walls
Cutting Through

Već na prve taktove intra “Freedom”, publika je počela pljeskati, što se pojačalo izlaskom članova benda Cold Snap. Pozitivne napetosti je svakako bilo. S jedne strane su dečki izlazili na pozornicu u novoj postavi, a s druge strane je bila publika koja je pucala od znatiželje. “Rise Again” je bila pjesma koja je pokrenula ovaj toliko očekivani koncert, jer je prošlo već dosta vremena od kad su ovi varaždinci nastupili pred zagrebačkom publikom. Uobičajeno, Jan je bez problema animirao publiku, prvi redovi su ludovali, ali ovoga puta su zadnji pomalo zatajili. Pjesma, odnosno video spot koji je dignuo poprilično prašine, je izazvala odlične reakcije kod publike. Naravno, riječ je o pjesmi “Monster” čiji video su hrvatske televizijske kuće odbile prikazivati i time zažmirile na problematiku o kojoj bend progovara. No, sve je to prepoznato od strane publike pa su dečki dobili nagradu na Split spot festivalu.

Na repertoaru su se našle i nove pjesme, a prva među njima je bila “Hated”, pa ako je suditi prema reakcijama, zasigurno će se naći na listi omiljenih. Okorjeli obožavatelji su možda i mogli primijetiti da su se dečki na trenutak “poljuljali” u ritmu, ali objašnjenje je ubrzo stiglo. Naime, njihov novi bubnjar Dario je s njima svega 14 dana i u tom periodu je uspio savladati set listu koju su pripremili. Osim vještine, za to je potrebno i puno hrabrosti.

Foto: Roberto Pavić

“Chameleon” je pokrenula “šutku” u prvim redovima, a još bolju reakciju je izazvala pjesma “Silent Killer” čiji tekst je publika na početku izvikivala. Sličan scenarij se ponovio i na posljednjoj, svima omiljenoj “Bongo Bong”, kada se Jan zahvalio bendu Polarity of Life, ali i obožavateljima koji su stigli iz Ivanić Grada i donijeli tortu za 14-ti rođendan Cold Snapa, a iskoristili su priliku i da u publici zapale prskalice. Kraj je dočekan uz uobičajeni “hoćemo još”, za koji je bend odsvirao još dvije pjesme: “Doomsday” i “You Failed”.

Bio je ovo odličan četvrtak i ona neobična napetost koje je bilo na početku se na kraju pretvorila u pravo zadovoljstvo. Oba benda mogu biti zadovoljna sa svojim nastupom, a ako je suditi po reakcijama publike, ona svakako je. Polarity of Life je objavio novi EP, a Cold Snap priprema novi album i uskoro kratku turneju. Za sve one koji traže nešto novo u svijetu metala, materijala svakako ima.

Set lista:
Rise Again
The Structure of Moshpit
Straight to Hell
Snap
Monster
Hated
Chameleon
Mea Culpa
Silent Killer
Genocide
Demons
Bongo Bong

Bis
Doomsday
You Failed