Stray Dogg i J.R. August dijele stage u Saxu
3. veljače 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Stray Dogg i J.R. August dijele stage u Saxu


Dušan Strajnić, poznatiji kao Stray Dogg ili Dukat Stray, stiže u zagrebački klub Sax 23. veljače povodom hrvatske mini turneje u solo varijanti.

Stage će dijeliti s već dobro poznatim “suborcem” i prijateljem J.R. Augustom. Cijena karata je 35/45 kuna, a u pretprodaji ih možete kupiti u Saxu radnim danima kluba od 20 sati.

Počevši kao akustični kantautor, Dušan Strajnić – Dukat okupio je bend Stray Dogg koji je u vrlo kratkom vremenu izgradio kultni status nositelja beogradske scene i jednog od prepoznatljivih imena novog americana vala. Stray Dogg od 2011., kad su izbacili sjajan prvi album “Almost”, niže sjajne studijske materijale. Već godinu dana kasnije izlazi “Fire’s never wrong”, a 2015. i treći album “Come along wind”, koji je privukao veliku pažnju i doživio promociju u Hrvatskoj uz rasprodanu malu dvoranu KD Vatroslav Lisinski. Stray Dogg, osim što je svirao na značajnijim festivalima regije, beogradskom Sava centru i rasprodanom KD Vatroslav Lisinski, može se pohvaliti i suradnjom sa svjetski poznatim Devendrom Banhartom na pjesmi “Time”. Uz sve to organizira i “Americana night festival” u Beogradu koji je doživio već četiri izdanja.

Nikola Vranić, u glazbenom svijetu poznatiji kao J.R. August, mladi je umjetnik, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. Vrlo je hvaljen i od strane publike kao i kritike, a pažnju javnosti zavrijedio je kvadrilogijom “Change of Seasons” – pričom o četiri godišnja doba ispričanu kroz četiri videospota, od kojih se s prvim, “Man With A Magnificent Mind”, našao na ljestvici najperspektivnijih glazbenika na službenoj web stranici velikog Coldplaya. Prošle godine izbacio je “Tea Party with Mr. Death” EP, a već početkom ove ponovno je zabljesnuo sa sjajnim aktualnim EP-om “33”.

Pogledajte OVDJE koji se još koncerti krčkaju u kuhinji Hangtime Agency.

Foto: Marko Plečko