20 godina nakon legendarnog koncerta u Moskvi Prodigy izbacio live video “The Day Is My Enemy”
4. veljače 2017.
Nikola Knežević (2516 Članci)
Podijeli

20 godina nakon legendarnog koncerta u Moskvi Prodigy izbacio live video “The Day Is My Enemy”

Rusija i  The Prodigy su oduvijek bili posebno povezani, još od legendarnog koncerta na Crvenom trgu u Moskvi 1997. godine, što se i smatra jednim od najboljih koncerata ovog benda ikada, ali i jednim od najlegendarnijih moskovskih nastupa uopće u glazbenom svijetu.

Te legendarne 1997. godine okupilo se oko 200 tisuća ljudi. Poznato je kako su takvi koncerti u Rusiji posebno pod okom policije i zaštitara, pa je tako bilo i 1997. kada je policija bila dosta agresivna zbog čega je bilo i mrtvih.  Bilo je zanimljivo i to što je koncert pohodila publika raznovrsnih glazbenih usmjerenja, rockeri, punkeri, metalci, raveri, pa čak i roditelji s djecom i svi su se ludo zabavljali. No, nažalost neki se nisu uspjeli vratiti kući.

Stoga su koncerti u Moskvi, ne samo Prodigya, nego i Metallice, poput onog legendarnog 1991. godine kada je vojska izgubila kontrolu i pridružila se rulji, ali i drugih glazbenika, pod budnim okom sigurnosnih službi.

20 godina nakon koncerta, The Prodigy je izbacio live video za pjesmu “The Day Is My Enemy” s ruske mini turneje, gdje su tijekom studenog prošle godine obišli Novosibirsk, Ekaterinburg, Samaru, Nizhny Novgorod i Moskvu. Da je atmosfera bila totalno luda, kao nigdje drugdje u svijetu, pokazuje i video.

27. rujna 2017. godine bit će i točno 20 godina od legendarnog koncerta The Prodigyja na Crvenom trgu u Moskvi, kada je trebalo imati muda reći “Let’s fuck ’em all and go tell ’em all “come suck my balls…fuck em and their law”, a to su učinili i na ruskoj mini turneji 2016. godine.

Foto: YouTube Screenshot