Guns N’ Roses zaradili 192 milijuna dolara od 1,8 milijuna gledatelja na reunion turneji
4. veljače 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Guns N’ Roses zaradili 192 milijuna dolara od 1,8 milijuna gledatelja na reunion turneji

Kako piše Billboard, jedan od najvećih rock bendova 90-ih Guns N’ Roses zaradili su dosta novca na svojoj reunion turneji koja se nastavlja i u 2017. godini.

Do sada je njihove koncerte pohodilo 1,8 milijuna gledatelja, a time su zaradili do sada 192 milijuna dolara. Turneja je nastavljena ove godine koncertom u Osaki u Japanu, 21. siječnja, a završit će 8. rujna. Najviše je ljudi bilo tijekom petotjedne turneje u sedam latinoameričkih država.

Ovime se pokazalo kako je ponovno okupljanje bendova, koji su nekada bili u samom vrhu svjetske glazbene scene, itekako isplati. Jer većina ipak to i radi zbog novca, a samo rijetki zbog užitka i adrenalina. Svakako treba spomenuti kako je njihov najposjećeniji koncert bio na MetLife stadionu u New Yorku kojim su zaradili 11,6 milijuna dolara u dva termina, a na stadionu River Plate u Buenos Airesu zaradili su 11 milijuna dolara od oko 105 tisuća prodanih ulaznica za dva termina.

Dok neki bendovi imaju povratničke turneje, neki će odraditi i oproštajne, to su najavili ove godine The Rollings Stones, iako tako već govore desetljećima, dok oproštajnu turneju pod nazivom “Aero-Vederci Baby!” imaju i Aerosmith, a koja kreće 17. svibnja u Izraelu i nastavlja se potom europskim datumima. Nama najbliži je 5. srpnja na Hallenstadion u Švicarskoj.