11. veljače 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Jacques Houdek nije skrivao emocije pred svojim Slavoncima

Pred dupkom punom dvoranom Doma kulture u Novoj Gradiški, svojoj publici u petak, 10. veljače predstavio se Jacques Houdek.

U intimnoj i ugodnoj atmosferi, koja je do kraja dvosatnog koncerta prerasla u zajedničko pjevanje Jacquesa s publikom, okupilo se mnoštvo Novogradiščana i brojnih drugih koji su potegnuli iz drugih gradova i mjesta kako bi čuli ovaj veličanstven vokal. I doista, koncert i njegova izvedba samo uz klavir i violinu bili su veličanstveni, te je još jednom pokazao zašto je jedan od najkvalitetnijih hrvatskih vokala.

Koncert je započeo svojim novim singlom “Kad nekoga zavoliš”, a publiku je razveselio i uz brojne druge hitove poput “Stotinama godina”, “Živim za to” i “Ima nešto u tome”. Iznenadio je i vrhunskim izvedbama stranih standarda poput Elvisove “Always On My Mind”, a zatim i prešao na “Jesen stiže dunjo moja” i starogradski žanr popraćen pjesmom “Ne vrijedi plakati” koja se nalazi na njegovom albumu starogradskih pjesama, a na kojemu je radio jedno duže vrijeme u studiju Tihomira Ivanetića.

Za one koji ne znaju, Jacques Houdek je posebno vezan za širi novogradiški kraj, iako je rođen u Zagrebu, korijeni su mu iz Tisovca i Donjih Crnogovaca, malom mjestu pokraj Starog Petrovog Sela. Tako je upravo pjesmu “Jesen stiže dunjo moja”, koja mu je na koncertu bila posebno emotivna, posvetio svojoj pokojnoj baki iz Tisovca, te drugoj baki iz Crnogovaca koja je u bolnici.

Na koncertu se prisjetio i svojih kolega glazbenika koji su napustili ovaj svijet, a obilježili su hrvatsku glazbenu scenu. Tako je pjevao pjesme Dine Dvornika, Toše Proeskog, Kemala Montena i Vinka Coce. Neki od njih su zasigurno utjecali na mnoge mlade naraštaje u Hrvatskoj, pa tako i na Jacquesa.

Nakon službenog dijela koncerta publika je natjerala Jacquesa i na bis u kojem je otpjevao dvije pjesme, te tako završio dvosatni maestralni nastup kojeg će Novogradiščani dugo pamtiti.

Spomenimo kako je koncert organiziralo Pučko otvoreno učilište “Matija Antun Relković”, a uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška. Tamošnja publika je željna ovakvih koncerata jer osim Novogradiškog glazbenog ljeta, In Your Facea i Fresh Air/TechNOVAtion partyja, tijekom godine rijetko bude ovakvih kvalitetnih koncerata. Stoga, čestitke organizatorima na ovom potezu.

Foto: Andrej Smolić