Oridano Gypsy Jazz obilježava 10 godina benda novom pjesmom
12. travnja 2020.
Music Box (9676 Članci)
Podijeli

Oridano Gypsy Jazz obilježava 10 godina benda novom pjesmom

Kao krunu svih navedenih godina proživljenih na brojnim uspješnim live nastupima, sastav predstavlja svoju najnoviju autorsku kompoziciju koja za cilj ima odati počast čuvenom belgijskom Sinti gitaristu Djangu Reinhardtu – utemeljitelju ovog romantičnog žanra i glavnom razlogu zbog kojeg je Oridano priča uopće i počela.

Shodno tome nova skladba nosi naziv “Swing King”, a u pitanju je prirodna inspiracija modernim gypsy jazzom s kojim se isprepliće stanovit utjecaj hrvatske tradicijske glazbe dok istovremeno ponovno vraća Oridano svojim korijenima. A korijeni su autorski izričaj unutar gypsy jazza – nešto po čemu su jedinstveni na hrvatskoj jazz sceni.

Glazbu i aranžman za kompoziciju potpisuje gitarist i osnivač sastava Orjen Riđanović, audio i video produkciju Doringo (Dinko Čvorić), vizualni identitet izdanja kreirao je Viktor Resimić, a izdavač je Hitchtone Music and Promotion iz Zagreba.

Kao i na svim dosadašnjim studijskim izdanjima sastava, tako i na ovoj najnovijoj snimci sudjeluju svi članovi Oridano Gypsy Jazz Banda, a to su: Aldo Foško (bas klarinet), Franjo Stojaković (klarinet), Orjen Riđanović (lead gitara), Milivoj Majdak (ritam gitara) i Gustav Barišin (kontrabas).